måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterChiang MaisChiang Mai Vill öppna upp till 1 Aug

Chiang Mai Vill öppna upp till 1 Aug

- ANNONS -

Tjänstemän i Chiang Mai har arbetat hårt med att lära sig av Phukets “Tourism Sandbox” -modell så att den norra provinsen också kan öppna igen för helt vaccinerade turister.

Phuket förbereder sig för att öppna sina dörrar för vaccinerade besökare den 1 juli och turismberoende Chiang Mai vill följa efter en månad senare, 1 Augusti.

Han sa emellertid att för att planerna att arbeta måste ett stort antal lokala människor först vaccineras och han beklagade den långsamma utbyggnaden av vaccinprogrammet hittills. Från och med den 2 juni hade 70 844 personer vaccinerats i Chiang Mai, eller 5,3% av befolkningen. Av dem har 21 937 fått två.

Narong sa att intressenter i Chiang Mai gick med på att provinsen skulle driva på att sin egen version av Sandbox-modellen skulle lanseras den 1 augusti i fyra distrikt – Mae Rim, Mae Taeng, Doi Tao och Muang – innan hela provinsen öppnas igen till fullvaccinerade turister den 15 oktober.

Båda provinserna har lidit mycket sedan pandemin i Covid-19 anlände.

Thailands turistmyndighet kommer att lämna in Chiang Mais återöppningsförslag för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) godkännande.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit