Ersättning vid inställda flyg eller Förseningar

Har du råkat ut för en försenad eller inställd flygresa?

Få upp till 600 € per passagerare för flygresor under de senaste 3 åren.

Oavsett hur mycket biljetten kostade.

Anser du att du bör bli kompenserad för ditt försenade eller inställda flyg?

Vi strävar efter att leverera den bästa möjliga servicen för våra kunder. Därför hanterar vi allt det ansträngande och krävande arbetet så att våra kunder kan slappna av och se fram emot att få kompensationen utbetald från oss. Vi ger dig löpande uppdateringar längs vägen, så att du hela tiden vet hur långt ditt ärende har kommit och vad som händer i ditt ärende just nu.

Om oturen är framme och flygbolaget plötsligt ställer in ditt flyg kan vi trösta dig med att du åtminstone har rätt till kompensation, såväl som service och extra tjänster på flygplatsen. Om flygbolaget inte har informerat om flygändringen inom 14 dagar innan flygets avgång är passagerare berättigade till mellan 250 € —600 € i ersättning för besväret, i enlighet med EU-förordningen om flygpassagerares rättigheter.

Vi tar ingen ersättning om du inte får betalat, så du har inget att förlora att testa om vi kan få ut en ersättning. Om du fortfarande väntar på utbetalning av biljett under corona så kan vi hjälpa dig med. 

Vad är mina rättigheter vid inställt flyg?

  • Återbetalning av biljetten eller ersättningsflyg
  • Rätt till ersättning om flygbolaget informerade om det inställda flyget 14 dagar eller mindre innan schemalagd avgång
  • Ersättningsbeloppet uppgår till mellan 250 € och 600 €
  • Rätt till mat och dryck efter 2 timmars väntetid på flygplatsen

Vad gör jag om mitt flyg blir inställt?

  • Se till att utnyttja erbjudandet om gratis mat och dryck på flygplatsen
  • Be flygbolaget att skriftligt bekräfta orsaken till inställningen
  • Spara bevis, såsom kvitton på utlägg, kuponger och nya biljetter
  • Kontrollera ditt ersättningskrav med vår nätbaserade kalkylator

Vad kan jag få i ersättning för ett inställt flyg?

EU-förordningen om flygpassagerares rättigheter säkerställer att passagerare antingen får hela biljettpriset återbetalat eller erbjuds ersättningsflyg. Om du blev informerad mindre än 14 dagar innan flygets planerade avgång kan du som passagerare ha rätt till mellan 250 € och 600 € per person, beroende på flygresans distans och tidpunkten för ersättningsflygets avgång eller ankomst.

Om ditt flyg flyttas fram anses det som inställt och i sådana fall har passageraren ersättningsanspråk. Ju tidigare flygbolaget informerar dig om flygets nya tid, desto större risk finns det för att flygets originaltid ändras utan att flygbolaget måste betala ut kompensation. Priset på biljetten har inget inflytande på ditt ersättningsanspråk och även passagerare som har bokat paketresa kan kräva ersättning.