fredag, juli 19, 2024

HemThailand NyheterFörsta Vaccinationdagen blev över 300.000st vaccinerad

Första Vaccinationdagen blev över 300.000st vaccinerad

- ANNONS -

Klockan 16 på måndagen hade 306 580 vaccineringar administrerats rikstäckande, enligt den permanenta folkhälsosekreteraren, Kiattiphum Wongrajit. Siffran inkluderade inte doserna som administrerades i Bangkok.

Vid presstid i går kväll rapporterade Bangkok Metropolitan Administration att 11 352 personer i huvudstaden fick sin första jab på måndag.

Två sorters vaccin användes den första dagen av vaccineringen – Kinas Sinovac- och AstraZeneca-skott som producerades i Thailand.

Båda vaccinerna kräver två doser för att vara fullt effektiva, och regeringen förväntar sig att administrera den andra doserna i slutet av september.

Dessutom planerar regeringen att skaffa 100 miljoner doser för att inokulera 50 miljoner människor, eller cirka 70% av befolkningen, i slutet av detta år för att förbereda landet för en fullständig återupptagning i januari nästa år.

Genom att markera den landsomfattande Covid-19-vaccinationen skrev Gen Prayut på Facebook att striden mot Covid-19 fortfarande pågår, ett och ett halvt år efter att det började.

Men den här gången har landet vacciner som är det bästa hoppet att vända situationen, sade han.

“Vacciner kommer att vara nyckeln till att återuppta landet för turism, för att rehabilitera ekonomin och för att återställa normalitet”, sade han.

“Vacciner kommer att vara styrkan att driva landet framåt med säkerhet och hållbarhet.”

Gen Prayut sa att lanseringen kommer att överensstämma med riktlinjer som han hade fastställt för att säkerställa rättvis tillgång.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit