måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterPhuketFrågor & Svar kring Phuket öppning 1 Juli

Frågor & Svar kring Phuket öppning 1 Juli

- ANNONS -

Från och med 1 juli vaccinerad
F. När kommer det att bekräftas?
Det har redan i princip kommit överens om allt med CESA. Det går sedan framför CCSA igår och regeringen idag. PM är ordförande för alla dessa möten och det är nästan säkert att det kommer att passera. Det kommer sedan att publiceras i Royal Gazette några dagar senare och då är det Klart till 100%.

F. Måste jag boka dyra hotell och turer?
A. Inte alls. Det finns redan ett brett utbud av hotell som har anmält sig till SHA+ och fler kommer att göra det under de kommande veckorna. Det är upp till dig om du vill boka en turné eller inte. Du kan bara spendera hela tiden vid poolen eller på stranden. Eller till och med utforska ön själv.

F. Får jag bo på olika hotell under min vistelse?
A. Ja, du har rätt att blanda och matcha dina hotell så länge de är SHA+ hotell och du bokar i förväg under längden på din vistelse (upp till 14 dagar).

F. Kan du resa genom Bangkok?
Svar: Ja, de har just fått godkännande för detta och de slutliga detaljerna kommer att utarbetas snart. I grund och botten kommer det att finnas en dedikerad terminal vid Suvarnabhumi och en dedikerad flygning till Phuket.
Fråga: Hur är situationen med inhemska turister som åker till Phuket under juli? Särskilt om de inte har vaccinerats ännu.

F. Måste jag stanna i Phuket i 14 dagar?
A. Ja du kan stanna 14 dagar eller kortare för att sedan flyga hem från Phuket. Men om du vill åka någon annanstans i Thailand måste du stanna minst 14 dagar och klara de covid-fria testerna.

F. Vad händer efter 14 dagar?
A. Så länge du har klarat dina 2-3 covid-fria tester (vilka dagar och hur många gånger som ska bestämmas) är du fri att gå vart du vill i Thailand. Det bör dock noteras att vissa provinser fortfarande kan ha sina egna begränsningar i juli.

F. Vad händer om jag testar positivt för Covid-19?
A. Jag är rädd att det kommer att innebära slutet på din semester. Det är proceduren för alla som testar positivt att föras till sjukhus. Om du inte har några symtom kan du föras till ett fältsjukhus istället. Det är viktigt att du har en försäkring för att täcka kostnaden för detta.

F. Är det möjligt att vistelsen på 14 dagar kommer att minskas i framtiden?
A. Ja, om det inte finns några utbrott i Phuket under juli, kommer de att söka tillstånd att minska vistelsen till 7 dagar innan du får resa runt Thailand.

F. Finns det en lista över SHA + -godkända hotell?
A. JA på https://www.thailandsha.com/shalists och där finsn även andra verksamheter som måste ha SHA+ Certifieringen
Plustecknet innebär att minst 70% av arbetskraften på hotellet har vaccinerats.

F. Vilka vacciner är godkända och hur bevisar du att du är vaccinerad?
A. De sista detaljerna om detta kommer att släppas inom. Men det sägs att alla vacciner som godkänts av den thailändska FDA, WHO eller din egen regering. Så i princip alla större vacciner.

F. Hur är situationen med inhemska turister som åker till Phuket under juli? Särskilt om de inte har vaccinerats ännu.
A. Lokala turister har liknande begränsningar. Du måste antingen vara fullständigt vaccinerad (eller en dos av AstraZeneca) eller ta ett snabbtest vid ankomsten.

F. Vad sägs om barn?
A. Barn under sex år som åtföljs av sina föräldrar kan komma in utan några begränsningar. För barn 6-18, om de inte vaccineras, måste de göra ett snabbtest vid ankomsten till Phuket.

F. Vissa länder ger bara en spruta om du har haft Covid. Är det erkänt i Thailand?
A. Nej, de sa att de måste vara strikta i den här frågan. Om tillverkningen säger två tillfällen måste du ha två gånger. Och den andra sprutan måste vara mer än 14 dagar innan du anländer och mindre än ett år.

F. Kan vacciner blandas?
A. Nej, igen, de är stränga om detta. För närvarande måste det vara samma vaccin.

F. Vilka länder får du flyga in från?
A. Hela listan kommer att släppas nästa vecka och uppdateras varannan vecka. För närvarande säger de bara att det kommer att vara så många länder som möjligt i länder med låg och medelrisk.

F. Vad händer om 70% av Phuket-befolkningen inte vaccineras i tid?
A. Man är övertygade om att detta kommer att göras i tid. Detta baseras på antalet personer som har registrerat sig för vaccinering.

F. Kommer de att räkna en Spruta av AstraZeneca som en del av 70%?
A. Ja, jag får veta att de kommer att göra detta eftersom tillverkningen säger att du nu kan ha en längre tid mellan sprutorna.

F. Vad kan vi förvänta oss att öppna när vi anländer?
A. Det finns fortfarande begränsningar, men eftersom antalet nya infektioner är enkelsiffriga på ön Phuket förväntas fler och fler platser öppnas före den 1 juli. Ingen garanti förstås.

F. Får Phuket särskilda regler för att öppna pubar och barer igen?
A. Nej, detta är ett nationellt förbud och barer kan inte öppnas förrän ytterligare meddelande över hela landet.

F. Får restauranger på Phuket tillåtelse att sälja alkohol?
A. Det är möjligt att de får servera alkohol på restauranger och hotell i juli, men det finns uppenbarligen ingen garanti.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit