Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Det stora återöppnings fiaskot, nu börja sanningen komma fram! - Thai Puls Det stora återöppnings fiaskot, nu börja sanningen komma fram! - Thai Puls
måndag, april 22, 2024

HemThailand NyheterPattayaDet stora återöppnings fiaskot, nu börja sanningen komma fram!

Det stora återöppnings fiaskot, nu börja sanningen komma fram!

- ANNONS -

En nyckelfigur i Thailands turistindustri höll inte tillbaka när han kommenterade landets “återöppning”. Thanet Supornsahasrungsi ordförande för Chonburi Tourism Business Association, upprepade vad folk på nätet har sagt i veckor om inte månader.

I en intervju sa han att det praktiskt taget inte kommer några turister till Thailand trots regeringens retorik efter deras mycket uppmärksammade påståenden om “återöppning”. De enda som anländer är inte alls riktiga turister. Bara affärsmän, fastighetsägare eller de med Thai familjer.

Turistnäringen gynnas knappast alls. Han skyller på alla hinder som lagts i vägen för potentiella turister, säger Thailand sköt sig själv i foten när det hade möjlighet att göra bättre ifrån sig och nu släpar efter grannen Kambodja.

Han slog hårt emot de förbryllande alkohol- och nattlivsbegränsningarna och sa att turister “ska inte ens kunde fira nyår med en drink”.

Thanets kommentarer kommer när ledande ministrar lyriska över 50 000 besökare sedan 1 november och miljontals fler kommer att följa och prisar deras underbara Thailand Pass-system som ett enkelt universalmedel för att återuppliva turistindustrin. Thanet säger att “allt är rök och speglar”. “Verkligheten,” sa han, är att turismens återhämtning är ytterst liten. I Chonburi ser vi 200-300 turister om dagen.

 “Inte ens 10 000 har anlänt – normalt sett före pandemin skulle det vara en miljon. “Thailand har skjutit sig själv i foten trots att det är det första landet i Sydostasien som öppnar sina gränser för internationella turister”.

Att öppna upp borde ha inneburit att verkligen öppna upp, inte den här halvdana återöppningen, sa han. Ett RT-PCR-test från deras hemland inom 72 timmar skulle ha varit tillräckligt att inte testas igen vid ankomst, sa han. De borde ha fått komma in och gå var som helst omedelbart utan restriktioner, konstaterade han. Istället har löjliga hinder lagts i vägen med all Thailand Pass-dokumentation och tester vid ankomst och en dags karantän för att vänta på resultat. Han sa att Kambodja öppnade upp efter Thailand men de hade inga fåniga hinder så folk åkte dit istället.

 “Rikta turister bryr sig inte om att komma till Thailand”, fortsatte han i en kontrollerad och mätt uppsättning uttalanden som helt speglar vad nätanvändare har sagt. “Du kan se på hotellbokningarna. De bor bara en natt på hotell för att vänta på sitt testresultat och sedan åker de någon annanstans. “De är inte turister, de är affärsmän, hus- och lägenhetsägare eller människor med familjer i Thailand”.

 Bortsett från några få själar “kommer turister helt enkelt inte till Thailand”, sa företagsledaren. Han krävde att ringarna och hindren för potentiella turister skulle tas bort, men särskilt RT-PCR-testet vid ankomsten. Han sa att landets turistföretag var redo för besökare och att det var dags för myndigheterna att bli verkliga, sluta göra de stora anspråken och få folk att besöka Thailand igen.

De var redo sedan starten av Phuket Sandbox för månader sedan, men sedan dess har det varit förseningar efter förseningar eftersom myndigheterna hackade och ändrade sig och förvirrade alla. Han attackerade också beslutet att inte öppna nattklubbar, pubar och barer igen och frågan om att inte tillåta alkoholservering eller att begränsa drickandet.

“Turister kommer inte ens att kunna ta en drink för att fira det nya året”, fortsatte han. “De har fått höra att de inte kan göra det förrän åtminstone den 15 januari”.

Han citerade Pattaya Music Festival med alla dess restriktioner och förbud mot alkohol som ännu ett patetiskt exempel på de hinder som finns.

 “Människor kan inte ta en drink och kan inte ens resa sig ur sina stolar för att dansa till musiken”, sa han och påpekade att sådana restriktioner bara gällde inom det begränsade området. Utanför köpte folk alkohol och njöt av ljuden.

“Vad är det för kontroll?” sa han uppenbart irriterad över sitt lands åtgärder.

Som ytterligare bevis på sina påståenden pekade han på ett ledande tyskt reseföretag som normalt skulle skicka 3 000-4 000 turister i månaden. Han sa att de bara skickade 20 om dagen och inte till Pattaya – de skulle nästan alla till Phuket, beklagade han.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

1 KOMMENTAR

  1. Det är helt otroligt med detta Thailand har varit där så många gånger, men nu skall jag ner och enbart avsluta mina affärer, sätter inte min fot där mera.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit