fredag, juli 19, 2024

HemThailand NyheterVarför Thailand kan total haverera i öppnade av landet!

Varför Thailand kan total haverera i öppnade av landet!

- ANNONS -

Mina egna funderingar kring öppnade

Thailand har lagt stort förtroende i kinesiska vaccinet som har väldigt lågt skydd enligt många tester. Man kör även med Astra som inte heller har den högsta skyddet. Tittar man på omvärlden så ligge Chile som 5th bästa land på antal vaccinerade. Man har vaccinerar 75% med minst en dos och över 50% ska ha fått två doser. Nu inför man lockdown och har över 6000st smittade dagligen man har nästan inte haft det värre innan vaccineringen.

Chilenska hälsovårdsmyndigheter har tillkännagett en avstängning i huvudstaden Santiago trots att de har vaccinerat mer än hälften av befolkningen
De flesta har fått Kinas Sinovac-vaccin
Utvecklingen kommer att larma andra länders myndigheter som diskuterar hur snabbt ska man öppna igentligen

Chiles bekräftade dagliga antal smittade ökade med 17 procent under de senaste två veckorna rikstäckande och 25 procent i huvudstadsregionen som inkluderar Santiago.I

Intensivvårdssängar i huvudstadsregionen har nu beläggning på 98 procent.

Jose Luis Espinoza, presidenten för Chiles National Federation of Nursing Associations, sa man är på gränsen till kollaps.

Tänk om samma sak händer här i Thailand, då är vi långt ifrån att kunna öppna gränserna igen. Vaccineringen går på tog för långsamt, i Phuket har 61% tagit en dos och runt 23% två doser man har som målsättning att 70% ska vara vaccinerade och med tanken på resultaten i Chile måste man nog försöka att få i dom två doser, det kommer man aldrig hinna.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit