söndag, juli 21, 2024

HemThailand NyheterPhuketLäkare uppmanar till uppskjutande av Thailands öppning 1 Juli

Läkare uppmanar till uppskjutande av Thailands öppning 1 Juli

- ANNONS -

Med hänvisning till den nuvarande låga vaccinationsgraden i landet tycker en av dom främsta läkarna i landet att man ska skjuta på öppnade 1 Juli.

Enligt dekanen vid Mahidol Universitys medicinska fakultet Siriraj Hospital, professor Dr Prasit Watanapa, för att förhindra spridning av Coronavirus och för att minska dödsgraden, måste mer än 50% av befolkningen vaccineras.

Thailand har administrerat cirka 6,5 ​​miljoner vaccindoser totalt, med över 4,7 miljoner människor (6,8%) som fått sina första jabs och endast 1,75 miljoner (2,5%) personer har fullvaccinerats.

Han uttryckte oro över att nya varianter av COVID-19 kan komma in i landet, vilket kan påverka effekten av de vacciner som administreras lokalt.

”Vacciner är inte effektiva mot alla varianter. Naturligtvis är det oftast okej för tillfället, men det kan finnas nya varianter som inte kan kontrolleras. Om åtgärderna för att begränsa områden och kontrollera spridningen inte är parallella med vaccinationer, om folk bara tycker att det är bra nu efter att ha fått en jab, tror jag att detta är farligt, säger Dr Prasit.

“Om det blir ett nytt utbrott i Phuket, tror jag att det skulle göra ekonomin ännu värre”, tillade han

De ursprungliga planerna var att få turisterna att stanna i Phuket under minst sju dagar innan de reser utanför ön, men detta krav har ändrats till 14 dagar. Diskussioner pågår om var turisterna får resa och när ytterligare COVID-19-tester ska genomföras.

Phuket har för närvarande den största andelen av vaccinerade befolkningar jämfört med andra delar av landet, med upp till 61,62% som fått den första dosen och 28,1% är helt vaccinerade

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit