Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Parkerna i Bangkok fortfarande stängda! - Thai Puls Parkerna i Bangkok fortfarande stängda! - Thai Puls
fredag, juni 14, 2024

HemThailand NyheterBangkokParkerna i Bangkok fortfarande stängda!

Parkerna i Bangkok fortfarande stängda!

- ANNONS -

Invånarna i Bangkoks trodde att de skulle kunna njuta av gröna utrymmen igen. Det visade sig att de inte kan det än. Trots ett Facebook-inlägg från premiärministern Prayuth Chanocha i lördags som sade att flera platser inklusive offentliga parker, salonger, museer, massagesalonger och tatueringssalonger skulle kunna öppnas igen idag, rapporterade många människor i morse att de möttes av förseglade grindar utanför sina lokala parker.
Blivande parkbesökare tog till sociala medier för att klaga och utrycka förvirring. ”Offentliga parker skulle öppnas igen den första dagen idag. Jag åkte till Santiphap parken klockan 6 på morgonen, men portarna var fortfarande stängda för allmänheten”, twittrade @espressoo i morse. Samma sak inträffade i andra parker i staden.

En förvaltare av We Love Suan Rot Fai, en offentlig park i Chatuchak-distriktet, publicerade i morse en bild av de stängda portarna i parken och varnade andra för att inte komma. ”Från klockan 07.00 måndagen den 14 juni är Suan Rot Fai fortfarande stängd. Kom inte hit än. Dela det med dina vänner”.

Författaren och översättaren Tomorn Sookprecha lade upp en bild av en stängd grind vid Chatuchak Park och sa att han inte kunde komma in. Han sa att han hade varit glad att kunna vakna tidigt för att gå till parken efter att ha sett premiärministerns Facebook-inlägg under helgen.
”Men jag upptäckte att parken var stängd. Ja, parken är fortfarande stängd!” skrev Tomorn i ett Facebook-inlägg i morse. “Så många trodde på tillkännagivandet och kom till parken bara för att bli besvikna. Säkerhetsvakten sa till mig; “idag kommer vi inte att öppna, kanske i morgon.”
En annan besökare i Suan Rot Fai i morse såg att portarna var stängda. En säljare utanför parken sa att den kommer att öppnas igen imorgon, medan säkerhetsvakter som är stationerade vid ingångarna till Chatuchak Park talade om att ”det är inte öppet idag”, för vandrare och joggare som väntade utanför.
Nong Bon Water Sports Center, en offentlig park och ett naturskönt rekreationsområde i distriktet Prawet, meddelade att det kommer att vara stängt fram till 30 juni. Det finns inga officiella tillkännagivanden som talar om varför offentliga parker förblir stängda idag trots att premiärministern gav dem klarsignal att öppna igen.
För att stoppa COVID-19-smittan, som har ökat kontinuerligt sedan april, var offentliga parker bland de många platserna som stängdes över hela staden. De har varit stängda sedan 1 maj.
För två veckor sedan meddelade Bangkok Metropolitan Administration (BMA) att parker och en handfull företag, inklusive skönhetssalonger och tatueringsbutiker, skulle tillåtas återupptas den 1 juni. Senare samma dag emotsatte sig premiärministern detta och orden är att de är stängda på obestämd tid.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit