söndag, juli 21, 2024

HemThailand NyheterPhuketÄr Phuket Sandlådan på väg att krascha totalt?

Är Phuket Sandlådan på väg att krascha totalt?

- ANNONS -

Phuket har ökat kontrollåtgärderna för Covid-19 eftersom antalet nya fall där har ökat något, med guvernören som säger att fler begränsningar är avgörande för att hålla situationen under kontroll och programmet för återupptagande av turism i Phuket Sandbox.

Syftet med att stämma spridningen av den mycket smittsamma “Delta-varianten” av coronavirus rullades ut en uppsättning nya Covid-19-kontrollåtgärder på måndagen och skulle träda i kraft från idag till 2 augusti, säger Narong Wunsiew, provinsguvernören.

Dessa åtgärder utfärdades medan antalet nya Covid-19-fall var ungefär ett dussin varje dag, även om provinsen ursprungligen hade planerat att öka Covid-19-kontrollerna först när antalet nya fall nådde 90 per vecka, säger Piyaphong Chuwong, en biträdande provinsguvernör, Man agerar i Panik som vanligt i thailand

Tillfällig avstängning av pubar, barer, karaokeställen och andra liknande typer av nöjesställen, säger Narong, trots att det redan råder Förbud att ha Barer öppet i Hela Thailand så har man tydligen öppnat dessa på Phuket.

Bland andra åtgärder kommer stängningstiden för köpcentra och restauranger som serverar alkoholhaltiga drycker att vara 21:00, medan fest och dricka alkohol på stränderna, i offentliga parker och andra offentliga utrymmen kommer att vara helt förbjudet, sade han.

“Överträdelser av dessa Covid-19-kontrollåtgärder kommer att leda till fängelse mellan ett och två år och en böter på mellan 20 000 baht och 100 000 baht”, sade han.

“Medan Covid-19-situationen i Phuket fortfarande är under kontroll, syftar dessa åtgärder främst till att hålla Phuket Sandbox-programmet igång, förbättra allmänhetens säkerhet och förhindra att utbrottssituationen försämras”, säger Piyaphong.

Sedan lanseringen den 1 juli har Phuket Sandbox-program från och med lördag välkomnat totalt 7 462 besökare som uppskattas ha sammanlagt spenderat 200 miljoner baht medan de stannade på den återöppnade semesterorten, sade han.

“Om det inte finns någon Phuket Sandbox genereras inga nya inkomster. Nu har många människor börjat tjäna pengar på saker som hyra, eftersom många hotellpersonal har återvänt till jobbet och behöver boende”, sa han.

“Restauranger, streetfood och marknader öppnar igen och ser en ökning av kunderna”, sade han.

Thailands turistmyndighet försöker övertyga resten av världen att även om den övergripande situationen för Covid-19 i Thailand försämras är Phuket fortfarande en säker plats att besöka, sade han.

Man nämner inget att man från och med idag inte kan resa vidare inom Thailand man är isolerad på Ön även efter 14 dagar. Intresset för att besöka Phuket har minskat och det ser verkligen inte ljus ut. Många som reser på Semester vill kunna dricka en kall öl på Stranden och på kvällen besöka en Bar då man stänger ner dessa möjligheter kommer man troligast välja andra ställen som är mer tillgänglig och mindre krångel.

Tidigare upptäcktes bara mellan nio och 15 nya Covid-19-fall per dag, medan endast två fall registrerades på söndag, säger Dr Chalermpong Sukontapol, chef för Vachira Phuket Hospital.

Ingen av de smittade har utvecklat allvarliga symtom på sjukdomen, sade han. Beror det kanske på att man är vaccinerad och inte blir sjuk, man kan bära smittan och eftersom 70% av befolkningen är smittade borde det inte vara ett problem.

För att vara exakt, sa han, hittills har totalt 16 Covid-19-fall upptäckts bland besökare under Phuket Sandbox-program, varav sju visade sig ha viruset i tester utförda vid ankomsten, medan en annan resenär utvecklade Covid-19 symtom ungefär tre dagar senare.

Sju andra internationella ankomster testade positivt för viruset cirka sex dagar till en vecka efter ankomsten, medan den sista turisten testade positivt för viruset den 13: e dagen av sin vistelse, sa läkaren.

Sammantaget är infektions situationen bland internationella resenärer som besöker Phuket under Phuket Sandbox-program inte lika oroande som det thailändska folket som besöker provinsen, sa han.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit