måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterCovid-19Thailands transportminister och civila luftfartsmyndigheter släpper nya inträdeskrav till flygbolag

Thailands transportminister och civila luftfartsmyndigheter släpper nya inträdeskrav till flygbolag

- ANNONS -

O.B.S
Man har nu dragit tillbaka all saker kring krav vid inresa, nu är det som vanligt. 
https://thaipuls.com/viktig-info-inget-vaccinintyg-behovs-for-inresa/

Thailand har släppt nya inträdeskrav för flygbolagen i helgen, vilket ursprungligen angavs som föreslagits av folkhälsominister Anutin Charnvirakul tidigare i veckan.

Man trodde ursprungligen att det thailändska regeringen skulle diskutera förslagen nästa vecka i Kabinettet (Motsvarande riksdagen i Sverige), men det verkar nu som att de nya inträdeskraven har gått direkt via transportministeriet och CAAT, Thailands civila luftfartsmyndighet för att skickas till flygbolagen, för att träda i kraft Så snart som möjligt. Flera utländska flygbolag har enligt uppgift redan bekräftat den nya ordern. Vi har försökt kontaktar Thailands turistmyndighet för ytterligare förtydliganden. Vi får nog mer info hur vida den ska gå via Kabinettet och publiceras i Royal Gazette.

CAAT utfärdade en föreskrift till alla flygbolag som flyger till Thailand och transportministern Saksayam Chidchob bekräftade ordern. Väldigt många frågor kvarstår, men de bör riktas till ditt flygbolag eller ambassad enligt Saksayam. Det är inte helt klart vilka förfaranden som skulle finnas på plats för land- och sjögränser och de togs inte heller upp omedelbart.

Här är de nya reglerna med tanke på att detta är under utveckling. Föreskriften gäller från 9 januari 2023 kl. 01.00 till 31 januari 2023 kl. 16.59. Thailändska myndigheter kan också förlänga föreskriften efter eget gottfinnande eller till och med avbryta den i förtid.

  1. Alla passagerare över 18 år måste visa bevis för sitt flygbolag på minst två Covid-19-vacciner, lista släppt av CAAT nedan. De kan också ta med ett brev från en läkare som intygar att de har återhämtat sig från covid-19 från de senaste sju dagarna till högst 6 månader (180 dagar) eller ha ett läkarintyg från en läkare som säger att de inte kan få vaccin. De under 18 år nämndes inte och verkar vara undantagna. Vaccinerna måste ha varit minst fjorton dagar före avresan, men ingen slutgräns vilket innebär att även de som vaccinerades för två år sedan kunde resa.
  2. Om landet du återvänder till efter att ha rest till Thailand kräver ett Covid-19-test, som Indien eller Kina, måste du ha en sjukförsäkring som täcker Covid under hela din vistelse. Specifika dollarbelopp angavs inte. Flygbesättningar kan använda sin företagsförsäkring som bevis. Ex-pat med thailändsk socialförsäkring är undantagna.
  3. Thailändska medborgare med thailändskt pass är undantagna från alla vaccinations- och försäkringskrav.
  4. Endast transitpassagerare är undantagna.
  5. Det är flygbolagets ansvar att kontrollera dessa krav vid incheckningen. Det är okänt om det blir slumpmässig screening eller om alla kommer att behöva visa upp sina bevis på dokumentation.
  6. Flygbolag bör be passagerare till Thailand att bära mask under sin resa utom under måltider eller en nödsituation.

GODKÄNNDA VACCIN

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit