måndag, juni 24, 2024

HemResemålSai Kaew Navy Beach Sattahip

Sai Kaew Navy Beach Sattahip

- ANNONS -

Bara en halvtimmes bilresa, cirka 30 kilometer söder om Pattaya, ligger en av de mest perfekta stränderna du kan tänka dig. Sai Kaew Beach, även känd som “The Navy Beach” har allt en strandälskare kan önska sig. Sai Keaw Beach (se bilder nedan) ligger inbäddat i en lugn trädkantad vik med en underbart pittoresk bergsbakgrund, allt om Sai Kaew Beach är förtjusande över dina vildaste förväntningar.

Detta var mitt första besök på Sai Kaew-stranden, och jag har läst många rapporter som beskriver den som orörd, med vacker mjuk vit sand och kristallklart vatten. Men ändå, jag var inte övertygad, jag föreställde mig en strand som kan vara ganska vacker, med vatten lämpligt för bad, men en strand som skulle vara full av solstolar tätt packade på samma sätt som stränderna i Pattaya och Jomtien.


Det jag föreställde mig var långt ifrån sanningen, Sai Kaew-stranden är helt orörd, den är inte “ganska vacker” men helt underbar.


En strand med allt: Långt ifrån påträngande, och gömd under de frodiga trädkronorna finns det några egenskaper hos Sai Kaew som både är välkomna och ger den lite extra charm. Restaurangen har en huvudsakligen thailändsk meny och är rimligt prissatt, så du behöver inte ta din egen mat. Utanför restaurangen finns kiosker som säljer allt från måltider till snacks och glass.

Massagesalong på Sai Kaew Beach, Sattahip Thailand
Massage vid stranden.


Sai Kaew Beach, Sattahip Thailand
Sai Kaew-stranden är rymlig, avslappnad och cool. Du kommer inte att se många paraplyer här eftersom det finns så mycket skugga som träden erbjuder att du helt enkelt inte behöver dem. Kristallklart vatten vid Sai Kaew Beach.
Sai Kaew-strandens öppettider: Stranden är öppen för allmänheten mellan 06.00 och 20.00. Inträdesavgifter till Sai Kaew-stranden: 100 baht för utlänningar, 50 baht för thailändare, 10 baht för barn.

Bästa tiden att besöka Sai Kaew-stranden: Gå på en vardag för att undvika folkmassorna.

Att ta sig till Sai Kaew-stranden: Sai Kaew Beach ligger inne i Chumpol Naval School och administreras och underhålls av Royal Thai Navy. Några meter innanför infartsvägen kommer du till en bemannad checkpoint där du får frågan vart du ska. När du berättar för dem att du ska till Sai Keaw-stranden kommer de att hänvisa dig till en kiosk där du kommer att bli ombedd att lämna ditt pass eller ID. Du får då ett pass som du visar i din vindruta, du hämtar ditt pass när du går. Följ anvisningarna på kartan till taxistation och entrébetalningskiosken. På vardagar (förutom helgdagar) kan du köra till stranden och parkera, på helgerna måste du parkera bilen och sedan ta en minibuss till stranden.

Få vägbeskrivningar med denna Google-karta över Saikaew Navy Beach Sattahip.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1vftDgudyq7DP3GnYNQmsqdI7BJg&ll=12.742702600000019%2C100.8411884&z=15

Kontakt: Chumpol Naval School på 038-436-187 ankn. 2201-2 eller TAT Pattaya 038-427-667, 038-428-750, 038-423-990.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit