Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Phuket Sandbox med 28 000 resenärer ger 1,634 miljarder baht intäkt, säger TAT - Thai Puls Phuket Sandbox med 28 000 resenärer ger 1,634 miljarder baht intäkt, säger TAT - Thai Puls
onsdag, maj 29, 2024

HemThailand NyheterPhuketPhuket Sandbox med 28 000 resenärer ger 1,634 miljarder baht intäkt, säger...

Phuket Sandbox med 28 000 resenärer ger 1,634 miljarder baht intäkt, säger TAT

Varje resenär har spenderat 57.000 baht låter otroligt, runt 4000.-/dag

- ANNONS -

Phukets sandlåda har hyllats som en framgång och hånats som ett misslyckande, men tjänstemän har släppt några rådata under de senaste dagarna som tyder på att programmet hamnar någonstans däremellan. Immigration och turistmyndigheten i Thailand har rapporterat om totala inkommande resenärer och deras åsikter, och ekonomiturism- och sportavdelningen för turist- och sportministeriet beräknade intäkter från Phuket Sandbox.

Immigration har släppt officiella ankomstnummer som säger att sedan Phuket Sandbox lanserades den 1 juli har totalt 28197 internationella resenärer anlänt till ön. Ungefär en tredjedel av dessa resenärer, 10 492, har nu återvänt till sina hemländer eller på annat sätt lämnat Thailand. 4 963 människor är fortfarande i Phuket, medan 12 742 har rest utanför ön till andra provinser runt om i Thailand.

Resenärerna kom från hela världen, men den största enskilda var återvändande thailändare med 3 794 thailändska medborgare som kom in genom Phuket Sandbox. Amerikanerna kom tvåa, med 3 721 ankomster, bara 72 färre än de thailändska siffrorna. Storbritannien hade 3 470 resenärer, medan 3 153 israeler anlände, 2 262 personer från Frankrike och 2 247 tyskar.

Andra ursprungsländer som har varit populära bland Sandboxen är Förenade Arabemiraten med över 800 besökare, Schweiz och Nederländerna med över 500 och Australien och Kina med över 400 resenärer.

Och de resenärer spenderar pengar, vilket ger en välbehövlig kick till Thailands turistekonomi. Phukets guvernör Narong Woonciew rapporterade officiella siffror på 1,634 miljarder baht som genererades under de två månaderna av sandlådan. Boendeintäkterna utgjorde 565 miljoner baht med över 366 000 rumsnätter bokade.

376 miljoner baht rapporterades ha spenderats på varor och tjänster och ytterligare 350 miljoner baht spenderades på mat och dryck. Medicin och hälsovårdstjänster utgjorde ytterligare 229 miljoner baht intäkter från de 28 000 besökarna.

900 baht / dag på mat och runt 1000.- på varor/dag låter kanske lite saltade siffror, man säger att man har spenderat runt 4000.-/dag och person så ett par skulle alltså ha spenderat 8000.- varje dag det är nog lite i överkant, vad tror ni?

Man tvivlar på sannolikheten för att Phuket kommer att nå de 100 000 ankomster som ursprungligen förutsades för det tredje kvartalet med bara en månad kvar. Guvernören för turistmyndigheten i Thailand tillskrev denna brist till ökningen av Covid-19 i Thailand. Flera länder runt om i världen placerade Thailand på sina varningslistor eller röda zoner, där Storbritannien krävde att de som återvände från Thailand skulle bo på ett karantän hotell på egen hand. Och efter 14 dagar i Phukets sandlåda avskräcker hårdare restriktioner runt om i landet från att komma till Thailand. Det kan ju också bero på att det är för besvärligt och för dyr, tester kostar 8.500.- / person och snittpris på hotellen ligger på 1.500.-/natt, man väljer helt enkelt att resa någon annanstans där man slipper bli behandlat som boskap.

Men medan Covid-19-siffrorna har varit höga i hela Thailand och rekordmånga i Phuket har bara 88 av de 28.000 resenärerna i Sandbox-programmet fått diagnosen Covid-19, en väldigt låg siffra. Då borde man förstå att vaccinerade personer inte utgör någon risk då det är orsaken till lågt antal smittade inte själva Sandbox Programmet, vilket man hyllar som lyckat.

De tillfrågade turisterna uttryckte generell tillfredsställelse, med en TAT -undersökning som visade att 80% av resenärerna var nöjda med gästfriheten och 85% sa att de var nöjda med boendet SHA+.

Sandlådesresenärer har också rapporterat att de är nöjda med SHA+ flygplatstransfer, den övergripande servicekvaliteten på Phuket flygplats och hälsoundersökningen när resenärer anländer till Thailand.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit