måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterResa till ThailandKoh Mook - Våran Topp 5 av bästa platserna i Thailand

Koh Mook – Våran Topp 5 av bästa platserna i Thailand

- ANNONS -

Jag har tillbringat lång tid i Thailand snart 20 år och jag har rest enormt mycket dom första åren åkte jag vbara runt och upplevede Thailand. Jag kan säga att jag gillar ställen där det finns lite turister och där man får upplevea det geniuna Ö livet i Thailand.

Trangöarna blev snabbt ett av mina favoritområde i Thailand.

Koh Mook? En av mina nya favoritöar utan tvekan.

Koh Mook från färjan
Det första jag såg av ön var en underbar vit strand. Koh Mook ligger endast en halvtimme resa från Koh Ngai.

Vi klättrade tillbaka till torra land, och jag måste erkänna att jag blev lite besviken.

Koh Mooks gator
Till skillnad från Koh Ngai har Koh Mook gator mc transporter och restauranger som inte alla ägs av resorter, så man hittar små mysiga ställen med mat till bra priser, jag gillar en mer avslappnade atmosfär som dom har på Koh Mook.

Koh Mook är en ö jag kan spendera mycket tid på. Det är inte trångt eller massa turister, lokalbefolkningen var otrligt välkomnande och maten är också fantastisk. Det är nog den mest prisvärda av alla Trangöar, både vad gäller boende och mat.

Efter en utsökt lunch och promenad runt byn, vågade vi oss tillbaka till pensionatet för att ta våra handdukar och gå till stranden.

Sivalai Beach
Är otroligt barnvänligt och långgrunt. Det är inte en av dom bästa stränderna jag varit på men den är väldigt bra. Du kommer desstom slippa trängas med massa turister.

Charlie Beach Koh Mook
Det finns två huvudstränder på ön, Sivalai Beach och Charlie Beach, som är vackrare, livligare och även känd som Farang Beach. De två stränderna ligger på motsatta sidor av ön, åtskilda av ett par mil längs en lugn, slingrande väg genom djungeln. Det är vacker, med kalkstensklippor och djungel som omger stranden, och fortfarande väldigt få människor för en strand i Thailand.

Jag rekomenderar Mong Bar där jag hade Några drinkar och och otroligt trevlig Bartender.

Emerald Cave.

Ett av mina fem största WOW moment i Thailand, Smaragdgrottan är faktiskt ett slukhål som bara kan nås från havet. Du måste hyra en longtailbåt för att ta dig över till Koh Mooks västkust och sedan förtöjer du utanför en liten mörk tunnel.

Därefter hoppar du i vattnet med en ficklampa på huvudet och simmar genom en mörk tunnel – cirka 70 meter eller så – tills du når andra sidan.

När du kommer ut ur mörkret kommer du att mötas av den mest orörda vita sandstranden, omgiven av kalkstensklippor och osynlig från någon annanstans på ön.
smaragdgrottans Juvel i koh mook. Emerald Cave är en stor attraktion för turister i Trang-provinsen, och även om resenärer inte väljer att stanna på Koh Mook, kommer de nästan alltid att välja att besöka på en dagstur.

Man simmar försiktigt genom det orörliga turkosa vattnet och sedan vada upp till den underbaraste stranden. Jag kände mig som om jag var i Pirates of the Caribbean.

Om du är i Trang-provinsen måste ni verkligen besöka Emerald Cave.

Miss Island Bakery – som serverade utmärkt frukost med sitt nybakade bröd.

Sugar’s – en av dom bättre restaurangerna på ön.

Har ni inte besökt Koh Mook måste ni verkligen gör det.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit