Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Kinesiska besökare kommer inte att utsättas för diskriminering - Thai Puls Kinesiska besökare kommer inte att utsättas för diskriminering - Thai Puls
onsdag, maj 29, 2024

HemThailand NyheterCovid-19Kinesiska besökare kommer inte att utsättas för diskriminering

Kinesiska besökare kommer inte att utsättas för diskriminering

Covid-regler som ska slutföras på torsdag skulle gälla för resenärer från alla länder, säger ministern

- ANNONS -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul har upprepat att alla nya Covid-relaterade åtgärder som antas i Thailand inte kommer att diskriminera resenärer från något land, inklusive Kina.

Han gjorde kommentaren inför ett möte planerat till torsdag i regeringshuset, där myndigheterna förväntas slutföra åtgärder som skulle gälla för besökare som kommer från Covid-plågade Kina och från andra länder.

“Relevanta tjänstemän är överens om att ge samma behandling till besökare från alla länder och hälsoåtgärder kommer inte att diskriminera besökare från något särskilt land”, sa Anutin på onsdagen.

Det thailändska hälsosystemet, sa han, var redo att hantera nödsituationer eftersom endast 5,2 % av sjukhussängarna nu var upptagna av Covid-19-patienter. Myndigheterna har förberett svarsåtgärder för varje förvärrad sjukdomssituation eller mutation, tillade han.

Bland de möjliga åtgärder som myndigheterna kan komma att vidta på torsdag kan vara ett krav på besökare att visa bevis på minst två doser av Covid-19-vacciner samt sjukförsäkring för att täcka eventuella hälsokostnader. Om de har en luftvägssjukdom bör de skjuta upp sina besök tills de återhämtat sig helt.

Under vistelsen i landet kommer besökare att uppmanas att skydda sig genom att bära ansiktsmasker på offentliga platser och på offentliga fordon, regelbundet tvätta händerna, utföra antigentester om de har några luftvägssymtom och åka till sjukhus om de får värre symtom.

Om deras destinationsländer efter vistelsen i Thailand kräver tidigare sjukdomsscreening, kommer besökare att uppmanas att bo på hotell med sjukdomskontrollstandarder och Covid-19-testtjänster.

Herr Anutin förväntar sig att cirka 300 000 kinesiska besökare kommer att anlända under det första kvartalet i år, vilket motsvarar cirka fem procent av alla besökare under perioden. Före pandemin stod kinesiska ankomster för mer än en fjärdedel av landets 40 miljoner utländska turister.

“Det kommer att vara 60 000 (kinesiska) besökare i januari, 90 000 i februari och 150 000 i mars”, sa ministern. “Deras antal kommer att öka gradvis eftersom det (för närvarande) är begränsat med flyg, det kommer att ta tid att söka pass och visum och den kinesiska regeringen har inte tillåtit reseföretag att organisera utgående grupper av turister ännu.”

På kort sikt kommer besökare från Kina att vara “oberoende resenärer och exklusiva resenärer med köpkraft”, tillade han.

Herr Anutin sa också att den lokala Covid-situationen förbättrades. Under veckan från 25 till 31 december fanns det 2 111 sjukhuspatienter, inklusive 529 med lunginflammation och 352 personer som var beroende av ventilatorer, och 75 dödsfall relaterade till sjukdomen, sade han.

De flesta av de slutna patienterna kom från grupper av utsatta människor som aldrig vaccinerades eller hade otillräckliga doser av vaccin, tillade han.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit