tisdag, juli 16, 2024

HemThailand NyheterBangkokPolisen skjuter vattenkanoner, gummikulor, tårgas mot demonstranter

Polisen skjuter vattenkanoner, gummikulor, tårgas mot demonstranter

- ANNONS -

Polisen i Bangkok avfyrade på söndag vattenkanoner, gummikulor och tårgas på demonstranter och krävde att premiärminister Prayut Chan-o-cha avgår och regeringen hålls ansvarig för sin grova dåliga förvaltning av Covid-19-pandemin.

Demonstranterna åkte ihop med polisen efter att några försökte demontera taggtråd och metallbarrikader som sattes upp över Ratchadamoneon Nok Avenue i ett försök att förhindra dem från att marschera till regeringshuset.

Ett antal människor skadades, och ett område nära Wat Ratchanadda nära Demokratimonumentet inrättades för frivilliga sjukvård för att hjälpa demonstranter som skadades under polisanfallet.

Mördar regering !, “Panusaya” Rung “Sithijirawattanakul, en protestledare, twittrade efter användning av våld.

Marscherarna kom så långt som till Nang Loeng-korsningen, där de visade upp likpåsar och brände bilder av premiärministern.

Runt 18.30 meddelade Free Youth-rörelsen att man avslutar.

Tidigare gick bilar och motorcyklar med i en massa demonstranter som gick från Democracy Monument till Government House. Under ledning av den fria ungdomsrörelsen och dess allierade trotsade antiregeringsdemonstranterna ett förbud mot offentliga sammankomster genom att samlas vid monumentet på Ratchadamnoen Avenue där tusentals deltog i ett sammanträde för exakt ett år sedan.

Demonstrationer började i början av förra året med att kräva att den tidigare juntaledaren skulle avlägsnas och återställa demokratin, men har nyligen lagt till regeringens dåliga förvaltning av coronaviruspandemin i deras dagordningar.

“Regeringen har varit dålig med att hantera situationen och om vi inte gör någonting kommer ingen förändring att ske”, säger en demonstrant, Kanyaporn Veeratat, 34, till Reuters.

Flera högar med likpåsar togs till platsen, vilket symboliserade regeringens misslyckande med att bromsa spridningen av viruset som har lett till 3 341 dödsfall sedan utbrottet började tidigt förra året.

Bilförare och motorcyklister tutade sina horn när arrangörerna startade sin marsch från monumentet till premiärministerns kontor.

Mötet kom trots regeringens förbud mot sammankomster av mer än fem personer i Greater Bangkok i vad det sade var ett försök att förhindra ytterligare spridning av viruset. Låsningen i tio provinser, inklusive huvudstaden, har förlängts till 2 augusti, medan ytterligare tre provinser kommer att omfattas av samma begränsningar på tisdag.

Mer än 2000 poliser utplacerades för att motverka demonstrationen.

Pol Maj Gen Piya Tawichai, biträdande befälhavare för Metropolitan Police Bureau, sade att ett antal objekt hade beslagtagits vid monumentet för att förhindra att demonstranterna tänder dem utanför regeringshuset.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit