onsdag, juli 24, 2024

HemThailand NyheterCovid-1913 provinser har nu utegångsförbud till 2 augusti

13 provinser har nu utegångsförbud till 2 augusti

- ANNONS -

Regeringen ska utvidga det befintliga utegångsförbudet och andra strikta begränsningar i Stora Bangkok och fyra södra gränsprovinser till minst 2 augusti och lägga till ytterligare tre provinser på listan på tisdag.

Utegångsförbudet från 21:00 till 04:00 och andra begränsningar har varit i kraft sedan förra måndagen i Bangkok, Nonthaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Pathum Thani och Nakhon Pathom, liksom de sydligaste provinserna Narathiwat, Pattani, Songkhla och Yala.

De allvarliga åtgärderna kommer också att införas i ytterligare tre provinser – Chon Buri, Chachoengsao och Ayutthaya – från tisdag, enligt Royal Gazette som publicerades på lördag, vilket innebär att det totala antalet provinser som är under lockdown är 13.

Begränsningarna inkluderar stängning av alla butiker i köpcentra kl 20.00 utom för återförsäljare som anses nödvändiga, såsom stormarknader, apotekare och de som säljer medicinsk och kommunikationsutrustning. Ett förbud mot att äta i restauranger samt att marknader och närbutiker måste stänga från 20.00 till 04.00. Ingen kollektivtrafik är tillgänglig från 21.00 till 04.00.

Antalet provinser som övervakas av myndigheter på grund av höga infektionsgrader i Covid-19 kommer nästan att fördubblas – från 24 till 43 – enligt ordern i Royal Gazette.

Nya transportrestriktioner kommer att gälla för hela landet, tillade det. Från onsdag måste alla typer av kollektivtrafik över hela landet begränsa passagerarna till hälften av sin kapacitet.

Regeringen sa att begränsningarna kommer att utvärderas efter en vecka och indikerade att lockdown kommer fortsätta efter den 2 augusti om pandemin fortsätter att förvärras.

Ett högsta på 141 dödsfall rapporterades under den nationella briefingen på lördag och rekordhöga 11 397 nya bekräftade fall antogs på söndagen

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit