söndag, juli 21, 2024

HemThailand NyheterCovid-19Läckt memo erkänner ”Sinovacy-vaccinet erbjuder inget skydd” flera svårt sjuka som har...

Läckt memo erkänner ”Sinovacy-vaccinet erbjuder inget skydd” flera svårt sjuka som har full vaccinering av Sinovacy!

- ANNONS -

Ett läckt dokument från folkhälsoministeriet har föranlett krav på att fullständigt vaccinerad medicinsk personal ska få en booster för ett mRNA-vaccin.

Dokumentet, som allmänt delades online på söndagen, kallades sammanfattningen av ett gemensamt möte med tre kommittéer. Mötet ägde rum den 30 juni vid Disease Control Department i Bangkok, enligt dokumentet.

Den diskuterade hur Pfizer Inc: s Covid-19-vaccin – 1,5 miljoner doser som kommer att anlända denna månad och 20 miljoner under fjärde kvartalet – bör fördelas.

Uppenbaringen överraskade många. Medan alla visste att regeringen skulle köpa 20 miljoner doser som skulle skickas under fjärde kvartalet visste ingen någonting om de 1,5 miljoner doserna som skulle komma i juli.

Enligt dokumentet var målgrupperna för detta vaccin bland de frågor som diskuterades. Den första är människor i åldrarna 12-18. Den andra är riskgruppen (äldre, personer med underliggande tillstånd och gravida kvinnor). Den tredje är vårdpersonal som en tredje dos eller booster.

Medan dokumenten listade 16 kommentarer från mötet var den som kritiserade mest den 10: e, som lyder: ”För närvarande, om det [Pfizer-vaccin] administreras i den tredje gruppen, är det lika med att erkänna att Sinovacy-vaccinet erbjuder inget skydd. Detta kommer att göra det svårare att försvara det ”.

Hälso- och sjukvårdspersonal var den första gruppen som fick Covid-19-vacciner. Vid den tiden importerades endast 117 000 doser av AstraZeneca-vaccinet från Sydkorea, så nästan alla fick de kinesiskt tillverkade Sinovac-skotten.

Efter utbrottet av Delta, som nu utgör mer än hälften av alla fall i Bangkok, epicentret för den tredje vågen, har det rapporterats att hundratals helt vaccinerade läkare och hälsoarbetare har smittats och några av dem är kritiskt sjuka. Sjukhus har därför uppmanat till en boosterdos av mRNA-vaccin för denna grupp.

Enligt dokumentet verkade mötet ha kommit överens med denna kommentar eftersom det beslutade att ge den första satsen Pfizer till äldre i åldern 60 år eller mer och kvinnor som är minst 12 veckors gravid i den röda zonen, eller Greater Bangkok, för att minska dödsfallet.

Dokumentet väckte hård kritik online eftersom de flesta anser att hälsoarbetare bör vara bäst förberedda för att hantera krisen och de bör få vaccinet med hög effekt först.

På måndagen medgav folkhälsaminister Anutin Charnvirakul att dokumentet var äkta men insisterade på att ingen slutlig beslut hade gjorts. Dr Opas Karnkavinpong, generaldirektör vid sjukdomsavdelningen, sa samma dag att dokumentet inte var officiellt. Olika åsikter uttrycktes vid mötet och det är inte rätt att sprida en kommentar ur sitt sammanhang. Det är inte rättvist gentemot andra deltagare, säger Dr Opas.

Efterfrågan på mRNA-vaccin har varit hög i Thailand, särskilt efter förseningar i deras import och regeringens insisterande på att köpa thailändare främst den inaktiverade typen. Miljoner thailändare är villiga att betala 1650 baht en dos för dem.

Nio miljoner människor bokade enligt uppgift och var villiga att betala minst sex månader i förväg för Moderna-vaccinet trots regeringens kostnadsfria erbjudanden. En ny bokning av doser på måndagen av ett ospecificerat nummer av Ramathiboi-sjukhuset stängs enligt uppgift inom fem minuter på grund av överväldigande efterfrågan. Där har viktigare skrivit att det inte kommer den utlovade leveransen.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit