måndag, juni 24, 2024

HemÖvrigtInga nya ansökningar på Test & Go, vad händer nu?

Inga nya ansökningar på Test & Go, vad händer nu?

- ANNONS -

Nu går det inte längre att ansöka om Thailand Pass för Test & Go.

  • Man fortsätter behandla de ansökningar som kommit in. De som godkänns för Test & Go och Blue zone kan resa in som man ansökt om. (1 dag karantän).
  • De som får avslag Kommer inte kunna göra några kompletteringar. Om du är medveten att du har missat något kontakta ambassaden med kompletterande uppgifter för att försöka få igenom din ansökan med dina kompletteringar innan du får avslaget, möjligheten finns att det går men det beror nog på respektive ambassad.
  • Antingen Testen (Självtesten) man gör dag 4 ersätts med PCR test konstnadsfritt på Statligsjukhus

Nu finns det endast två sätt att resa in:


Phuket Sandbox:
Där man inte sitter i karantän utan kan röra sig fritt på Phuket men måste stana på samma hotell i 7 dagar. Man kommer göra 2st PCR Test. Varför Phuket Sandbox finns kvar är att många är trippelvaccinerade på Phuket.


AQ:

7 dagar i karantän på ett godkänt AQ hotell, i till exempel Pattaya, Bangkok.

Vad händer framöver:

På fredag hålls ett CCSA-möte, listan över lågriskländer ska revideras, där nämns USA och UK, de kan tas bort från listan. Fler länder kan också få inreseförbud (8 i Afrika just nu).

Den 4 januari ska stoppet av Test & Go revideras. Det finns inga garantier för att det blir tillåtet igen. Det hänger på vad som händer med spridningen av Omikron i världen och hur allvarligt andra länder drabbas.

Vi får sannolikt fler detaljer och förtydliganden i morgon och övermorgon.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

4 KOMMENTARER

  1. Hej! Om jag anlände 17 december till Thailand via Test and Go-programmet,behöver jag ta ett andra RT-PCRtest innan hemresa?
    Läst på flera olika ambassader och några säger att det andra testet gäller resenärer som ankommer efter 22 dec och andra för resenärer som har ankommit under Test and Go-programmet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit