måndag, juli 22, 2024

HemThailand NyheterDigitalt lotteri för att stävja illegal försäljning

Digitalt lotteri för att stävja illegal försäljning

- ANNONS -

Government Lottery Office (GLO) planerar att tillhandahålla digitala lotterier för att stävja vissa leverantörer som säljer statliga biljetter till höga priser.

Alternativet för digitala lotterier kommer att vara en av de åtgärder som föreslås till GLO:s styrelse för övervägande vid ett möte på torsdag, sade professor Thanawat Polvichai, en medlem och talesman för styrelsen. Det digitala lotteriet är ett annat format av tryckta lotter som kommer att säljas via en ny onlineplattform.

GLO övervägde också ytterligare tre alternativ, inklusive ett lotto, bildlotter och två- och tresiffriga lotter, sa han.

Hur stor andel Lotter som kommer att skrivas ut kommer att bestämmas senare, sa han.

“Vi måste erkänna att onlineförsäljning av statliga lotter ökar i popularitet bland ungdomar. Denna förändring kommer dock inte att påverka befintliga registrerade leverantörer,” sade han.

Thailand ligger efter ett antal av sina grannar som redan erbjuder digitala lotterier, inklusive Laos och Vietnam, sa han. Styrelsen avser nu att se till att fler av lottsedlarna på 80 baht säljs till vad som är tänkt att vara ett garanterat pris men som ofta säljs dyrare, sa han.

GLO erkänner att många oregistrerade försäljare som säljer lotter online tävlar om att få fysiska lotter från kvoterna för officiellt licensierade försäljare, vilket driver priserna över 80 baht, sa han.

Under de senaste åren stod dessa oregistrerade försäljningar för mellan 5 % och 10 % av de 100 miljoner lotterna som trycktes, medan antalet lotteriförsäljare, registrerade och oregistrerade, har fördubblats från cirka 200 000 2015 till 400 000 idag, sa han.

Genom att förlora sina jobb till följd av Covid-19-pandemin har många börjat sälja lotter, sa han och tillade att många av dessa oregistrerade leverantörer vanligtvis måste köpa lotterna till höga priser.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit