fredag, juli 19, 2024

HemThailand NyheterBlir Phuket återöppning Succé eller fiasko?

Blir Phuket återöppning Succé eller fiasko?

- ANNONS -

Strandstolar placeras på en tom strand och förväntningar är höga hos många människor men många Företagen har svarat försiktigt på planen att återuppta Phuket för vaccinerade utländska turister nästa månad, eftersom operatörerna inte är övertygade om att de kommer att kunna dra turister tillbaka till semesterorten på grund av de tuffa krav som ställs på inkommande turister.

Från och med den 1 juli kommer Phuket plocka bort karantänkraven för utländska turister som har fullvaccinerats mot Covid-19 enligt modellen “Phuket Tourism Sandbox”, som presenteras som en modell för återupptagandet av Thailands turistindustri. Som en försiktighetsåtgärd måste turisterna dock stanna på ön i 14 dagar innan de får åka vidare till andra destinationer i landet – upp från de tidigare meddelade sju dagarna.

Många vill att kravet på 14-dagars vistelse skulle tas tillbaka till sju, eftersom hotell och andra företag inom turistnäringen hoppas på att återöppningen ska bli en succé. Normalt har Phuket en snitt tid på boende 5 dagar innan man reser vidare ut till öarna eller andra delar av Thailand att få Turister att stanna 14 dagar är inte enkelt.  “Vissa golfare från Singapore hade uttryckt intresse för att tillbringa tre dagar i Phuket berättar en som driver turistbyrå. 

”Även om Phuket öppnar igen i juli vet vi inte hur många utländska turister som kommer att återvända, man är orolig för att priserna på hotellrum, mat och resepaket i Phuket kommer öka om inte så många kommer

Många flygbolag försöker öka flygningarna efter nästan två år, och alla tittar på Phuket. Om det blir en framgång kommer andra att följa efter

Chalermluck Kebsup, ägare av Holiday Inn Express Hotel på Patong-stranden och tidigare Patong borgmästare, uttryckte oro med 14-dagars vistelsekravet och sade att kravet kan avskräcka utländska turister från att besöka oss.

”Det kommer att bli svårt för dem att stanna kvar på ön i 14 dagar. Detta kan vara för långt med tanke på antalet turistattraktioner och aktiviteter på ön. Det kommer att vara mer användbart om de antar en sju dagars regel eftersom turister kommer att ha en chans att besöka andra destinationer.

Patong-stranden, en populär turistplats i Phuket, fortfarande är tyst utan turister, eftersom många besökare vet att monsonsäsongen kommer att toppa nästa månad och pågå fram till oktober.

Eftersom hotelloperatörer inte är helt övertygade om att återöppningsplanen kommer att locka tillbaka utländska turister, har flera beslutat att förbli stängda”, många små hotell inte har budget för att starta om sina företag, varav några har stängts i nästan två år.

Om situationen i Patong fortsätter, var kommer turisterna att bo om dom  återvänder den 1 juli?

Kravet på vistelse på 14 dagar kommer att gynna lokala producenter. Vi vill att turister ska spendera pengar i samhällen som säljer lokala produkter, säger Regeringen talesman

Har man hunnit vaccinera 70%? Senast information sänkte man lokalbefolkningen från 940.000 personer till under 500.000 så man helt plötsligt har 74% vaccinerade. Om Turister börja komma och man testar folk och man får några 100 smittade vad händer då med Sandlådan? Kommer man stänga ner och börja om från början? Som jag ser det är landet inte förberedd innan man verkligen har vaccinerat alla och förseningar efter förseningar gör att vi nu befinner oss i en otroligt svår situation för folket och företagen som har svårt att överleva. Om man får 90 fall har Hälsoministern sagt att man stänger ner.
Risken för att Projekt “Sandlåda” verkligen blir en riktig dagis sandlåda med kaos och stora konflikter. 

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit