söndag, juli 21, 2024

HemThailand NyheterThailändska PM strävar efter att öppna hela landet för vaccinerade turister inom...

Thailändska PM strävar efter att öppna hela landet för vaccinerade turister inom 120 dagar

- ANNONS -

Thailändska premiärministern Prayut vid en nationell sändning igår kväll (16 Juni) att regeringen strävar efter att helt öppna hela landet för vaccinerade utländska turister inom de närmaste 120 dagarna.

Inom 120 dagar från idag kommer helt vaccinerade turister mot Covid-19-viruset välkomnas att besöka landet utan att genomföra en karantän, enligt planen. Thailändare som planerar att resa utomlands behöver inte gå igenom komplicerade förhållanden och åtgärder före avresa och återvända också.

Genom att göra detta måste alla berättigade invånare i Thailand åtminstone få det första dos av Covid-19-vaccinerna så snart som möjligt för att minska risken för enskilda infektioner.

“Phuket Sandbox” i juli kommer att visa vägen för landets återupptagande för vaccinerade turister
Under tiden har regeringen beställt ytterligare 105,5 miljoner doser Covid-19-vacciner från sex tillverkare, nämligen Pfizer Johnson och Johnson, Moderna, AstraZeneca, Sinovac och Sinopharm, med leverans vid slutet av året.

”Jag vet att mitt beslut att återuppta landet inom 120 dagar från idag kan vara en risk, men vi har noggrant övervägt många faktorer och synpunkter från flera sektorer och vi måste internt prioritera för vår ekonomiska återhämtning så att landet kan gå vidare , ”Sade han. “Jag tror att det är dags för oss alla att acceptera risken tillsammans.”

Att ha Covid-19-vaccin lokalt producerade i en fabrik skulle hjälpa till att hantera sjukdomen på lång sikt, tillade PM. Detta kommer också att göra det möjligt för oss alla att få tillgång till vacciner så länge landet behöver dem, vilket också hjälper landet att gå framåt potentiellt och framgångsrikt.

Tillkännagivandet sågs som ett väldigt stort steg mot att öppna Thailand för turism som är en väsentlig del ekonomin.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit