Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Ny Regel - Thai får inte anlända från utlandet och slippa karantän i Phuket. - Thai Puls Ny Regel - Thai får inte anlända från utlandet och slippa karantän i Phuket. - Thai Puls
onsdag, maj 29, 2024

HemThailand NyheterPhuketNy Regel - Thai får inte anlända från utlandet och slippa karantän...

Ny Regel – Thai får inte anlända från utlandet och slippa karantän i Phuket.

- ANNONS -

I takt med att vaccinationer i många länder börjar den globala turistindustrin se en glimt av hopp då många destinationer gradvis börjar ta bort obligatorisk karantän och underlätta resebestämmelser.

Dessa försök är emellertid inte enkla, eftersom vissa länder ännu inte har hittat rätt “formel” som framgår av Phuket Sandlåda

En av de nya förordningarna som infördes denna vecka har utlöst en stor diskussion, än en gång, eftersom Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) vill göra systemet exklusivt för internationella turister och förbjuda Thai invånare och diplomater att delta i karantänfri ankomst via internationellt flyg till Phuket.

“Vad är syftet med att ha Phuket-sandlådan om thailändare inte kan dra nytta av detta program? Detta är en grundläggande rättighet som de borde få precis som utländska besökare”, säger Bhummikitti Ruktaengam, president för Phuket Tourist Association.

Ett undermöte i CCSA på onsdagen betonade att thailändare och diplomater som återvänder från utlandet inte kan delta i Phuket sandlåda, även om de är vaccinerade.

Bhummikitti sa att alla turismrelaterade föreningar i provinsen kommer att lämna in en framställning till premiärministern Prayut Chan-o-cha idag, i hopp om att regeringen kommer att ändra sitt beslut vid ett allmänt möte i CCSA på fredag.

Yuthasak Supasorn, turismmyndigheten i Thailand (TAT) guvernör, sa att syftet med sandlådan i Phuket sedan starten har varit att stimulera turismen genom internationella besökare.

Därför beslutade CCSA, som består av flera myndigheter, att klargöra att endast internationella besökare kommer att ingå.

“Karantänfri inträde är endast tillgänglig för dem som inte har permanent uppehållstillstånd i Thailand. Thailändska medborgare kan komma in i landet men måste följa de befintliga reglerna, vilket kräver att de stannar i alternativ statlig karantän i 14 dagar”.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit