Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Nattklubbar, Barer & restauranger föreslår att de öppna trots förbud, i protest. - Thai Puls Nattklubbar, Barer & restauranger föreslår att de öppna trots förbud, i protest. - Thai Puls
onsdag, maj 29, 2024

HemThailand NyheterNattklubbar, Barer & restauranger föreslår att de öppna trots förbud, i protest.

Nattklubbar, Barer & restauranger föreslår att de öppna trots förbud, i protest.

- ANNONS -

Efter 1,5 år av nedstängning och begränsningar med massa regler som ofta börjar och till och med slutar med nattliv och underhållningsindustrin, är vissa bar- och restaurangägare trötta på det och frustrationen växer dagligen. Med hänvisning till bristen på regeringsstöd och de sporadiska besluten om nedstängningar i sista minuten som genom försörjning till kaos uppmanar vissa ägare att göra uppror och återuppta sina verksamheter.

Nattlivsföretag som klubbar, barer och nöjesställen har drabbats särskilt hårt sedan den första åtgärden för att bromsa Covid-19-utbrott vanligtvis har varit begränsningar för alkohol och nattliv. Och även om restauranger har dragit nytta av vissa mat- och shoppingregeringsincitament och program för ekonomiskt stöd, har barpersonal, bararbetare och barägare inte fått något stöd alls.

I helgen publicerade bloggen Beer Wanderlust sin avsikt att samla nattlivsföretag för att inte följa Covid-19-begränsningarna och öppna med säkerhetsåtgärder på plats. Kampanjen heter Koo Ja Perd Mueng Ja Tam Mai Wa, på engelska i huvudsak “F – reglerna, jag öppnar.”

Bloggen skriver i ilska att restriktionerna inte är meningsfulla och gäller nattlivsföretag medan andra livliga butiker som närbutiker kan öppna med bara masker och temperaturkontroller. Inlägget har gillats och delats långt över 1000 gånger.

”Om 7-Eleven butiker och köpcentra kan öppnas kan jag inte se varför vi inte kan. Riskerna är alla desamma. ”

Kampanjen uppmuntrar folk att skicka ett skylt som säger att polisen och regeringen inte är välkomna, och att de som konfronteras med polisen kräver ekonomiskt stöd som byggnadsarbetare och kräver att gallerior och liknande lokaler stängs som barer och restauranger. De säger att om varje nattliv motsätter sig stängningsbegränsningarna men följer social distansering och säkerhet kommer det inte att bli Covid-19-utbrott och regeringen kommer att behöva ändra reglerna. En annan trött hämmad verksamhet uppmuntrade restauranger att protestera på ett sätt som är lika utsökt som det är trotsigt. Förslaget kom att sätta upp matställen framför parlamentet för att sälja tills regeringen ger lite hjälp.

Regeringen har börjat lansera planer för att hjälpa livsmedels- och dryckesindustrin med en månatlig betalning på 2000 baht till furloughed restaurangpersonal och ett 3000 baht incitament per anställd på restaurangägarens löner. Många tycker att det här är för lite för sent.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit