tisdag, juli 16, 2024

HemThailand NyheterPhuketNågra saker att tänka på innan man sticker till Thailand på Semester

Några saker att tänka på innan man sticker till Thailand på Semester

- ANNONS -

Lite om dom allmänna reglerna för Phuket Sandbox som öppnas idag, 1 Juli. När Royal Gazette äntligen publicerade återöppningen, vilket gjorde det lagligt och 100% godkänt bara en dag före öppnandet, gjordes några detaljer tydligare. Det viktigaste inga spontan resor utan ansök om att få resa in i landet först COE.

Ett viktigt grått område som saknar tydlighet är att barn under 6 år planerar att resa med vaccinerade vårdnadshavare, men hur är det med barn mellan 6 och 18 år som kanske inte är berättigade till vaccination? De nya detaljerna som släpptes ger goda nyheter om att de får resa med ett Covid-19-test inom 72 timmar och ett läkarintyg.

Den andra i stora frågan är vad som händer om någon testar positivt för Covid-19. Där det sägs att ett positivt test skulle få hotellpersonalen att ordna att resenären hämtades av ett sjukhus där den lyckliga vinnaren får en kostnadsfri resa till en medicinsk anläggning. där de kommer att få ytterligare undersökning och behandling vid behov.

Alla behandlingskostnader betalas till 100% av resenären och de pengar som betalas för hotellboende regleras mellan hotellet och resenären efter eget gottfinnande.

Vi har vetat att alla internationella resenärer behöver vaccineras, testas, försäkras och komma från ett låg- till medelriskland, vilket är 66 länder på den aktuella listan. Vi vet också att de måste ladda ner två spårningsappar och registrera sig för ett intygsintyg innan de får resa.

I morse meddelade inrikesministeriet i Phuket via Phuket officiella informationscentrum Covid-19 att 300 COE hade utfärdats, och i eftermiddag började rapporter om 5000 ansökningar och 500 godkännanden cirkulera. Men det finns mer förbokning som måste göras före ankomst.

Alla resenärer måste registrera sig via den officiella webbplatsen EntryThailand.go.th/journey/1 innan de reser. Ny information tyder på att den som inte stannar hela 14 dagar och sedan reser vidare skulle behöva visa bevis på en förbokad utresa från Thailand innan man får resa.

Vi har fått vetat att ett SHA Plus-certifierat hotell måste bokas i förväg, men ytterligare förtydligande säger nu att betalningsbevis för minst 14 dagar på ett SHA + -hotell krävs, även om resenärer kan byta hotell upp till två gånger, bara under andra veckan efter ankomst.

Förutom det förbetalda boendet måste RT-PCR-testerna som krävs i Phuket Sandbox-schema också betalas med rapporter om att testerna är 2800 baht vardera, så totalt cirka 8400 baht betalas i förskott. Testerna kommer att ges på hotell eller lokala medicinska anläggningar.

Det kommer inte gå att boka ett SHA Plus Hotell och sedan sova i eget hem eller någon annans hem, man måste sova varje natt på sitt bokade hotell.

Och för att undvika frågor kommer transport från flygplatsen till SHA Plus-godkända hotell att hanteras av förbeställda fordon som inte får stoppa längs vägen, så se till att du kommer ihåg att packa din tandborste!

En annan skarp detalj som kan komma upp för vissa människor: De officiella reglerna har specificerat om “Dag 1” i din 2-veckors nöjeskarantän är ditt ankomstdatum eller din första hela dag. Reglerna anger att ankomster före 18:00 kommer att betraktas som dag 1, medan de som anländer efter 18:00 börjar dag 1 dagen därpå. Dag 1 får man alltså inte lämna sitt rum.

Slutligen, efter de 14 dagarna, när du är Covid-19 fri och redo att gå vidare och se resten av Thailand, hur exakt fungerar utgången? Du måste visa bevis på din 2-veckors vistelse och negativa Covid-19-tester vid utgångspunkter. Dokument kommer att granskas av tjänstemän på flygplatsen i Phuket Check Point vid bron till fastlandet, men om du åker med båt? Tja, myndigheterna har fortfarande två veckor på sig att räkna ut det, eftersom Phukets guvernör kommenterade att hamnarna ännu inte är redo för avgångskontroller. 

Om man avviker från dessa regler kan man få 100.000 i böter och/eller 2 års fängelse. Kom ihåg att det inte finns några som helst utrymme för glada Karaoke sånger eller skaka rumpa i någon skön dans, mask på, håll avstånd och undvik kontakt med andra människor. Tjoho Thailand har öppnat

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

3 KOMMENTARER

 1. Synnerligen intressant läsning och skriven på ett fint lättsamt sätt. Undrar bara hur många turister som fortfarande planerar att besöka “sandboxen” efter att ha läst detta.

  • Tack för din kommentar, ja det blir nog fiasko man tror turisterna accepterar allt deras påhitt. Spanien och Grekland öppnar upp helt utan massa krångliga regler så man måste nog tänka om.

   • Hej
    Tack för någon som kan komma med rätt uppgifter, e ju kalanka överallt
    tänkte åka nu i okt men värkar nog inte funka,,
    mvh
    Elo
    va i thai första gången 1979 de va tider de, halva vägen till pattaya va grusväg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit