Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Inget klart med Nya inreserestriktioner, förslag ska läggas fram till Regeringen på Tisdag! - Thai Puls Inget klart med Nya inreserestriktioner, förslag ska läggas fram till Regeringen på Tisdag! - Thai Puls
måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterCovid-19Inget klart med Nya inreserestriktioner, förslag ska läggas fram till Regeringen på...

Inget klart med Nya inreserestriktioner, förslag ska läggas fram till Regeringen på Tisdag!

- ANNONS -

Under ledning av folkhälsominister och vice premiärminister Anutin Charnvirakul enades flera statliga myndigheter i princip i eftermiddag, 5 januari 2023, om strängare Covid-krav för besökare till Thailand.

Det är dock viktigt att notera att överenskommelserna i huvudsak fortfarande är förslag och behöver godkännande från det thailändska regeringen innan de blir policy. Detta är inte på något sätt en säkerhet. Detta kan komma under de närmaste dagarna, eftersom det thailändska kabinettet i allmänhet sammanträder varje tisdag.

De nya förslagen är ett svar på att Kina öppnar sina gränser för första gången på tre år och återupptar turismen. Det finns dock betydande oro från vissa medicinska sektorer av det pågående Covid-utbrottet i Kina, vilket potentiellt kan leda till fall i andra länder.

Anutin har dock ständigt sagt att Thailand inte bör peka ut Kina individuellt för ytterligare Covid-restriktioner och åtgärder eftersom han anser att det skulle vara diskriminerande. Därför träffades åtgärder som diskuterats av flera byråer idag, inklusive hälsoministerier, transport- och turistindustrier, försäkringskontor och mer, för att diskutera riktlinjer för alla internationella turister, inte bara kinesiska.

Förslagen som lades idag var att alla internationella resenärer måste uppvisa bevis på minst två Covid-19-vaccinationer och att resenärer vars hemländer kräver Covid-test för att resenärer ska återvända måste ha en försäkring som täcker Covid.

Kina kommer att kräva ett RT-PCR Covid-test för att återvända så det sistnämnda förslaget skulle påverka kinesiska resenärer. Det skulle också påverka indiska turister vars regering nyligen började kräva ett Covid-test för att återvända, ett drag som turistledare har sagt har lett till många inställda resor och uppskjutningar från indiska turister.

Man har noterar att åtgärderna ovan fortfarande är förslag och som ett resultat av det finns inget fast datum eller specifik information om hur man bevisar kraven eller vilka detaljer kring bevis på försäkring eller vaccination som behövs ännu. Det är oklart om åtgärderna antas av den thailändska regeringen om ett alternativt sätt att komma in för ovaccinerade turister skulle tillhandahållas.

En möjlig lösning för ovaccinerade resenärer till Thailand som enligt uppgift diskuterades av thailändska medicinska tjänstemän var möjligheten för resenärer att köpa ett vaccin eller booster vid ankomsten till Thailand, men det är okänt om detta skulle vara en slutgiltig policy heller. Thailand uppmuntrar också, men kräver inte, all personal inom turistnäringen att ta minst fyra Covid-vaccin innan kinesiska turister börjar återvända på allvar.

Han sa inte när de nya åtgärderna skulle träda i kraft men tjänstemän sa att de borde börja före ankomsten av kinesiska besökare.

Kina kommer på söndag att avskaffa karantänkraven för människor som kommer in i landet, vilket förväntas öppna slussarna för resor utomlands av miljontals kinesiska invånare. Under de första dagarna och veckorna förväntas dock begränsad flygkapacitet hålla besökssiffrorna låga.

Suttipong Kongpool, generaldirektör för Civil Aviation Authority i Thailand, sa att det första reguljära flyget från Kina skulle anlända till Suvarnabhumi flygplats den 12 januari. Under de första tre månaderna i år skulle 15 kinesiska flygbolag genomföra 15 flygningar om dagen till Suvarnabhumi, Flygplatserna i Chiang Mai och Phuket, tillade han.

Kina var landets överlägset största turistkälla före pandemin och stod för mer än 11 miljoner av de 40 miljoner internationella ankomsterna 2019.

Herr Anutin sa att människor som har luftvägssjukdom borde överväga att skjuta upp sin resa tills de återhämtat sig helt för att minska risken för sjukdomsöverföring.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit