Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Från 1 Maj kommer det bli enklare att resa till Thailand, Vi har alla förändringar här. - Thai Puls Från 1 Maj kommer det bli enklare att resa till Thailand, Vi har alla förändringar här. - Thai Puls
onsdag, maj 29, 2024

HemThailand NyheterResa till ThailandFrån 1 Maj kommer det bli enklare att resa till Thailand, Vi...

Från 1 Maj kommer det bli enklare att resa till Thailand, Vi har alla förändringar här.

- ANNONS -

Det finns många förändringar nu som kommer genomföras från 1 Maj.

Internationella resenärer som anländer med flyg och som är helt vaccinerade mot Covid-19 behöver inte längre ta ett PCR-test vid ankomsten. Borttagandet av PCR-testet för vaccinerade resenärer och borta är att man måste boka ett SHA+-hotell för en natts karantän medan de väntade på sina testresultat. Inget mer Covid-test, inget mer 1 dags karantänhotell för de vaccinerade.

Men CCSA rekommenderar fortfarande att vaccinerade resenärer tar ett ATK-test på dag 5, med en förväntning om att de själv ska övervaka sin hälsa medan de är i kungariket. Men denna rekommendation kommer inte att verkställas, enligt tillkännagivandena i dag.

“Turismen återhämtar sig och antigentester kommer att vara bekvämare och snabbare för besökarna,” sa Gen Prayut efter att ha varit ordförande för ett möte med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i Government House.

“Många länder lättar avsevärt på reserestriktioner och vårt land är avsevärt beroende av turism för att stödja vår ekonomi”, sa premiärministern. Vi har sedan 1 april set en stor ökning av Resenärer och med detta kommer vi få en ännu större ökning.

THAILANDS PASSET:

Både älskat och hatat men “passet” kvarstår. Men processen för inresa till Thailand är nu MYCKET enklare efter den 1 maj och kommer säkerligen att stimulera en välbehövlig återupplivning av turismen tillbaka till landet. Thailand Pass finns fortfarande men det enda pappersarbete du behöver ladda upp för registrering innan du kommer till Thailand är ditt pass, vaccininformation och bevis på din försäkring. Du måste fortfarande vänta på godkännande av ditt Thailand Pass innan du kommer till Thailand. Den nuvarande väntetiden är vanligtvis 1 – 3 dagar, men kan ta längre tid. Men med ett mycket förenklat pappersarbete kan godkännanden bli snabbare i framtiden, efter 1 maj.

Registreringssystemet för Thailand Pass är fortfarande ett krav, trots vädjanden från turistchefer att skrota det eftersom det är komplicerat och tidskrävande. Ansökningar enligt de nya reglerna kommer att accepteras från och med den 29 april, enligt en uppdatering som publicerades på fredagen på dess hemsida.

VACCINERAD:
Vaccinerade besökare kommer inte längre att testas för Covid-19 vid ankomsten. Det skulle rekommenderas att de självtestar med antigenkit under vistelsen. Om de testade positivt kan de gå in i sin Covid-19-försäkringsprocess eller ta hand om sin egen behandling, sa han.

OVACCINERAD:

Ovaccinerade resenärer behandlas som vaccinerade om de uppvisade bevis på ett negativt RT-PCR-test som är tagit inom 72 tim före sin resa, alltså utan PCR-test vid ankomst och utan karantän.

Har man inte gjort testen innan man reser kommer man sättas i karantän i fem dagar, med ytterligare ett RT-PCR-test på dag 4 eller 5.

Högriskbesökare skulle sättas i karantän i fem dagar.

Minsta Covid-19-försäkringsskydd för alla utländska ankomster skulle vara 10 000 USD.

De obligatoriska testerna enligt Test & Go-inträdesschemat kan hävas eftersom statistiken visade en mycket låg infektionsfrekvens bland utländska ankomster, endast 0,46 %, genom Test & Go denna månad, sa Dr Taweesilp.

ANKOMST VIA LAND:
För ankomster via landväg måste besökare som avser att stanna längre än två dagar vara helt vaccinerade och klara självantigentest. Annars kunde de inte komma in i landet.

För besökare som tänker stanna längre skulle vaccinerade resenärer inte sättas i karantän om de klarar antigentester, medan ovaccinerade resenärer skulle få karantän i fem dagar.

FÖRSÄKRING:

Samtidigt kommer det erforderliga lägsta sjukförsäkringsskyddet också att minskas från USD 20 000 till USD 10 000 för alla resenärer som anländer med land och flyg. Förutom för korttidsresenärer som kommer in landvägen som planerar att stanna mindre än 2 dagar. Alla andra måste fortfarande köpa försäkring förutom Thailändska medborgare och expats som omfattas av den universella socialförsäkringen behöver inte köpa ytterligare försäkring när de reser in i landet igen.

OM DU TESTAS POSITIV:
Alla som testar positivt kommer att behöva sätta sig i karantän i 5 dagar.

Därtill kommer ”högriskfall” dvs. de som har varit i nära kontakt med bekräftade fall av Covid-19 kommer att behöva sätta sig i karantän i 5 dagar. Men detta verkar till stor del vara beroende av självförklaring om att det är ett högriskfall, så välj dina ord med omtanke.

ÖVRIGT:
CCSA så på fredagen också folkhälsoministeriets beslut att mildra sjukdomskontrollerna i hela landet från och med den 1 maj, vilket avslutar kontrollzoner (orange) i 20 provinser.

Som ett resultat skulle antalet nära övervakningszoner (gula) öka från 47 provinser till 65 provinser, sa Dr Taweesilp.

Dessutom skulle antalet pilotzoner för turism (blå) öka från 10 provinser till 12 provinser, med Songkhla och Rayong som nya tillskott.

ÖPPETIDER FÖR RESTURANGER:

Restauranger som är SHA+-registrerade kommer att kunna hålla öppet till midnatt, inklusive “barer” som fungerar som “pseudorestauranger”. Det “officiella” kravet att stoppa alkoholförsäljningen senast kl. 23.00 har i stort sett ignorerats av turister och lokalbefolkning under de senaste månaderna.

När det gäller Barn så har vi ställt frågan för att få exakt svar, är barnen vaccinerad är det inga problem men är dom Ovaccinerad måste dom nog ta en test innan avresa, vi återkommer så fort vi vet mer.

Allt detta förväntas träda i kraft från den 1 maj, nästa vecka. Men något bekräftat datum har inte meddelats i nuläget. Alla ändringar kommer att behöva undertecknas och publiceras i Royal Gazette, som förväntas ske i början av nästa vecka.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit