Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
ATM-skimming pågick i Pattaya - Vi förklarar hur det går till - Thai Puls ATM-skimming pågick i Pattaya - Vi förklarar hur det går till - Thai Puls
fredag, juni 14, 2024

HemThailand NyheterATM-skimming pågick i Pattaya - Vi förklarar hur det går till

ATM-skimming pågick i Pattaya – Vi förklarar hur det går till

- ANNONS -

Polisen i Pattaya City arresterade en kinesiska medborgaren en taiwanesiska medborgaren  på ett hotellrum den 28 september 2023.

Dom greps på ett hotell i stadens subdistrikt Na Kluea, sade överste Teerachai Chamnanmor, befälhavare för den regionala polisutredningsdivisionen. Inne i deras rum beslagtog polisen fem kortskimming-enheter, sex förfalskade kreditkort och en kortläsare.

Polisen sade att de fick information från en bank om att de hade hittat en kortskimming-enhet installerad på en bankomat på Pattaya Walking Street. Övervakningskameror fångade de misstänkta när de placerade ut enheten för att stjäla offrets kortinformation på måndag, vilket ledde till deras gripande.

De har åtalats för elektronisk kortförfalskning, tillverkning av elektroniska kortförfalskningsenheter och användning av förfalskade elektroniska kort.

Överste Teerachai sa inte hur mycket pengar som stals. Han noterade att kortskimmerligor nu är tillbaka i verksamheten efter ett långt uppehåll.

“Elektroniska kortskimmingsplaner hade försvunnit från Thailand i nästan ett årtionde, men den här arresteringen visade att de inte var helt borta”, sa Teerachai. “Medborgarna uppmanas att observera eventuella oegentligheter vid bankomater och informera myndigheterna.”

HUR GÅR DET TILL:
ATM-skimming är en bedräglig metod där bedragare installerar en enhet på en bankomat (ATM) för att stjäla information från kreditkort eller bankkort som används vid maskinen. Här är hur det går till:

  1. Installation: Bedragarna fäster en skimming-enhet på bankomaten. Denna enhet kan vara en card reader som ser ut som en del av bankomaten.
  2. Kortläsning: När någon sätter in sitt kort i bankomaten, läser skimming-enheten informationen från kortets magnetremsa, inklusive kortnumret och annan viktig data.
  3. PIN-avläsning: För att också få PIN-koden, använder bedragarna ofta en kamera eller en falsk tangentbordsförhöjning för att registrera de knappar som användaren trycker på när de skriver in sin kod.
  4. Datainsamling: Bedragarna samlar in stulen information från skimming-enheten. Detta kan ske trådlöst eller genom att de återvänder för att ta bort enheten senare.
  5. Kortmissbruk: Med stulen kortinformation och PIN-kod kan bedragarna göra kopior av kortet eller använda informationen online för att göra obehöriga transaktioner eller ta ut pengar från offrets konto.

Det är viktigt att vara försiktig vid användning av bankomater och att kontrollera om det finns några ovanliga eller lösa delar på maskinen. Om du misstänker att en bankomat är manipulerad bör du meddela banken eller myndigheterna direkt.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit