söndag, juli 21, 2024

HemThailand NyheterCovid-19AstraZeneca Thailand skriver öppet brev till folket i Thailand.

AstraZeneca Thailand skriver öppet brev till folket i Thailand.

- ANNONS -

Med Covid-19-infektioner som stigit väldigt mycket i Thailand och dåliga nyheter efter dåliga nyheter som kom ut ur vaccinering och distributionskedjorna skrev VD för AstraZeneca Thailand ett öppet brev till folket i Thailand idag. I den gav han en kort översikt över tillverkningsprocessen, ansträngningarna att tillhandahålla fler vacciner och uppmuntrande ord till den thailändska allmänheten.

James Teague inledde sitt brev med att erkänna att det är tuffa tiderna för Thailand med Covid-19, ökande infektioner och av den mer smittsamma och något vaccinresistenta Delta-varianten.

I brevet sägs att AstraZeneca kontinuerligt kommunicerar med avdelningen för sjukdomskontroll om situationen och hur man bäst kan hjälpa till och upprepade ett åtagande att tillverka vacciner så snabbt som möjligt.

Brevet förklarade sedan lite om processen och svårigheterna att tillverka en produkt med biologiska komponenter, vilket innebär att levande ingredienser måste odlas och skördas för att göra AstraZeneca-vaccinet. Till skillnad från en syntetisk process kan den exakta mängden användbart material inte garanteras, så produktionen kan vara lite oförutsägbar. Teague betonade att detta är särskilt så i en ny försörjningskedja som just börjat.

AstraZeneca anser att de borde kunna producera 5 till 6 miljoner vacciner för Thailand varje månad, vilket hindrar alla händelser som avbryter leveranskedjan. De har levererat 9 miljoner vacciner hittills och planerar att ge folkhälsoministeriet ytterligare 2,3 miljoner doser nästa vecka.

AstraZeneca erkände att vaccinbristen och det brådskande växande hotet från Delta-varianten och har planerat att optimera tillverkningsprocessen i Thailands inhemska producent, Siam Bioscience, ett företag som helägs av ett dotterbolag till Crown Property Bureau. De tror att de kan öka produktionen förutsatt att de uppnår goda skördar av det biologiska materialet. Brevet lovar också att söka efter eventuella vacciner som kan omdirigeras till Sydostasien i AstraZenecas globala leveranskedja med mer än 20 tillverkare.

Teague berättar sedan att AstraZenecas åtagande att bekämpa Covid-19, som han säger att de gör utan att göra någon vinst, till förmån för den globala befolkningen. Han påpekade att en ny kanadensisk studie visade att även ett AstraZeneca-vaccin är 87% effektivt för att förhindra död och sjukhusvistelse. Han berömde också det thailändska folkets generositet och citerade en omröstning som visar att en tredjedel av alla thailändare har donerat till människor i nöd under Covid-19.

Brevet avslutades med en uppmaning till enhet som säger att ett virus inte observerar gränser, så det är absolut nödvändigt att få människor vaccinerade i Thailand och över hela Sydostasien, vilket kan vara ett subtilt försvar för ökad frustration från folket i Thailand som vill ha all vaccinexport avbryts tills medborgarna här har fullt tillgång till AstraZeneca-vacciner.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit