måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterCovid-19Thailand kommer inför Nya Restrektioner för att resa in i Thailand

Thailand kommer inför Nya Restrektioner för att resa in i Thailand

- ANNONS -

O.B.S
Man har nu dragit tillbaka all saker kring krav vid inresa, nu är det som vanligt. 
https://thaipuls.com/viktig-info-inget-vaccinintyg-behovs-for-inresa/

Kinas regerings som plötsliga upphävde sin nolltolerans kring covid-policy och öppnandet av dess gränser har redan lett till att flera länder infört extra hälsorestriktioner för passagerare som anländer från Kina. Thailands hälsoministerium tillkännagav först – i ett förvirrande uttalande – att det inte skulle finnas några speciella ringar för kinesiska medborgare att hoppa igenom. Men tjänstemän har nu bekräftat att nya internationella regler är under debatt och sannolikt kommer att publiceras inom några dagar. Med undantag för en förändring i sista minuten, kommer det att finnas nya regler för alla och ytterligare åtgärder för kinesiska medborgare som kommer in i kungariket.

Thailands avdelning för sjukdomskontroll har meddelat att ett regeringsbeslut väntas den 5 januari om nya regler för alla som reser in i Thailand via land, sjö och luft. För närvarande kräver thailändsk immigrationspolis inte att se covid-vaccinationsregister eller försäkringsdokumentation från ankomster: den enda kontrollen är enstaka slumpmässiga inspektioner av hälsotjänstemän av någon som hostar och svettas eller rapporteras av ett flygbolag för att se potentiellt sjuka ut.

Alla passagerare som kommer in från vilket land som helst kommer att behöva visa ett vaccinationsintyg med minst två sprutor, en tidigare regel som avbröts från juli 2022. Det är ännu inte känt hur ovaccinerade resenärer kommer att behandlas, eller om de ens kommer att bli får gå ombord på sina flyg. Covid-relaterad sjukförsäkring kommer inte att krävas förutom på flyg från Kina och kinesiska medborgare kommer dessutom att behöva ha resultaten av ett nyligen genomfört antigen-självsvab-test till hands. Tidigare påståenden om att mycket dyrare och mer tidskrävande RT-PCR-tester skulle behövas verkar ha släppts på grund av brist på tillgänglig medicinsk personal.

Den kinesiska regeringen har redan reagerat argt på vissa länders insisterande på att dess medborgare ska behandlas annorlunda än andra. Eftersom Thailand är särskilt beroende av den kinesiska turistmarknaden – nästan 12 miljoner kineser besökte Thailand innan covid, 2019 – är thailändska myndigheter ovilliga att införa extra hinder. Däremot har både den thailändska turistmyndigheten och det största oppositionspartiet i parlamentet, Pheu Thai, insisterat på att risken för nya varianter och nya utbrott av covid kan äventyra den thailändska nationens hälsa utan påtvingade särskilda åtgärder.

För närvarande får de flesta (inte alla) kinesiska medborgare bara 30 dagars vistelse enligt visum-vid-ankomst-systemet men förväntas återvända till Kina efter utgången. De kan inte förlänga thailändsk immigration och inte heller ta en landgräns. Begränsningen förekommer oro för covid, men återspeglar skandaler där kinesiska maffian sades få långa visum för kinesiska medborgare genom att muta rektorer för vuxna språkskolor och immigrationstjänstemän att samarbeta via “Sin Nam Jai” (gåvor till höga tjänstemän). Immigrationspolischefen har förnekat många av dessa bedrägeripåståendena.

Gilla våran Facebook sida på https://www.facebook.com/ThaiPuls.Nyheter så missar du inga nyheter från oss. 

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit