Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Phuket Sandlådan är lite som en rysk rouletter - Thai Puls Phuket Sandlådan är lite som en rysk rouletter - Thai Puls
onsdag, maj 29, 2024

HemThailand NyheterPhuketPhuket Sandlådan är lite som en rysk rouletter

Phuket Sandlådan är lite som en rysk rouletter

- ANNONS -

Om du funderade på att resa till Phuket med PhuketSandbox, läs den här historien först. Det är verkligen som att spela rysk roulette, Och det var inte ens hon som hade testat positivt. Det var någon som satt nära henne på planet. Hon är nu i 14-dagars karantän på egen bekostnad.

För Stefanie Korényi anlände till Phuket på tisdag (6 juli) och 24 timmar senare tvingades hon att flytta från sitt bokade hotell till en alternativ lokal karantän (ALQ) eftersom någon annan testade positivt för COVID-19.

Stefanie Korényi sitter fast på ett ”alternativt lokalt karantänhotell” i Phuket trots att hon testade negativt för COVID-19 innan resan och vid ankomst. 

Innan hon lämnade sitt hemland Tyskland sålde Stefanie nästan allt hon hade för att börja sitt nya äventyr i Thailand.

“Jag har förberett mig för denna dag i 6 långa månader och nu är den här: Den första dagen i mitt NYA LIV”, publicerade hon på sin Faceboook-sida.

“Min motorcykel: Såld! Mina möbler: Såld! Mina kläder: Såld! Donerat! Eller kastas bort!

”Återstående är 1 stor resväska, 1 liten ryggsäck och 1 hjälm. Det är allt jag äger! Jag har inte ens nycklar. Jag är officiellt hemlös.

”Ett äventyr som jag har drömt om hela mitt liv. Men ibland måste drömmar bara mogna, särskilt dom stora. Den främsta anledningen som hindrade mig från att lämna hemmet för gott innan? Förutom alla mina tillhörigheter lämnar jag också mina vänner och familj. Ett beslut som inte har varit lätt. Därför är jag desto mer glad att jag kunde se många av dessa underbara människor som har följt mig under de senaste åren under de senaste två veckorna. 

I dag bor hon på ett ”karantänhotell” i Phuket som hon inte bokade och betalade ฿52 000 extra för detta privilegium 

Här i hennes egna ord är hennes erfarenhet under Phuket Sandbox-schemat:

Idén…
Under de senaste sex månaderna har jag förberett mig för att permanent lämna Tyskland. Först vill jag göra det jag saknade mest under pandemin: Resa!

Senare kommer jag också tillbaka till jobbet. Lyckligtvis kan jag göra mitt jobb som frilansöversättare, copywriter och författare var som helst så länge jag har internet.

Det var uppenbart för mig att det första stoppet skulle vara Thailand. Ända sedan jag kom hit för tio år sedan har jag älskat landet och hela Sydostasien. Okej, det finns den här irriterande karantänen, men * hej * vad är det? Om du planerar att vara på väg under en längre tid, som jag gör, är 10 dagar (vid den tiden) ingenting! Eftersom det är ganska besvärligt att lösa upp hela mitt liv och sälja alla mina ägodelar, är jag glad för varje bock på min ”att-göra-lista”. Därför letade jag tidigt efter ett snyggt ASQ-hotell i Bangkok, bokade mina 10 nätter och satte en bock på det. Eller så tänkte jag …

Vad jag inte hade tänkt på var hur snabbt reglerna kan förändras här. Först förlängdes karantänperioden igen till 15 dagar på grund av det ökande antalet infektioner; följt av de första sandlåda rykten en kort tid senare. När rykten växte var det klart för mig: Jag låter mitt förbetalda, icke-återbetalningsbara ASQ-hotell i Bangkok upphöra och omboka till ett SHA + -hotell i Phuket. När allt kommer omkring kostade de 14 dagarna i Phuket bara några euro mer än de 5 dagarna i Bangkok som jag skulle ha behövt lägga till de redan bokade tio dagarna.

I sista minuten får jag mitt intyg om inträde / COE (mer om detta i en separat berättelse) och går ombord på planet från Frankfurt via Dubai till Phuket.

Gått fel…
Saker kunde ha varit så trevliga! Flygningen med Emirates från Frankfurt till Dubai är extremt avslappnad. Endast en tredjedel av platserna är upptagna. Jag har en hel rad för mig själv, där jag kan sträcka ut och njuta av flygningen. Den andra etappen av resan ser ut på första början … tills en arabisk superfamilj omger mig … Framför mig ett par med en bebis, i de två mellersta raderna bredvid och framför min rad 4 personer vardera och bredvid mig man, kanske i början / mitten av 20-talet, som spontant tilltalar mig med sin mask hängande under näsan. Jag överväger kort att be flygvärdinnan om en annan plats, men planet är ganska fullt nu … Jag önskar att jag hade gjort det!

QSI International School Phuket
När jag väl har kommit till Phuket fortsätter sakerna att fungera supermjukt. Mina papper kontrolleras tre gånger, sedan får jag mitt bagage innan jag gör det första PCR-testet vid utgången. Hela proceduren tar mindre än en timme. Min förare väntar redan utanför dörren för att ta mig till mitt SHA + -hotell i Rawai Beach. Tills testresultatet kommer tillbaka måste jag vänta i rummet. Men rummet är vackert, balkongen har utsikt över poolen, minibaren är välfylld och efter den långa resan är jag ändå trött.

Nästa morgon är mitt testresultat klart (cirka 18 timmar senare): negativt. Min semester kan börja! Med min hyrda skoter åker jag först till Nai Han Beach och Windmill Viewpoint. På eftermiddagen kopplar jag av vid poolen och har en utsökt Chang-öl med två israeler i poolbaren. Jag håller på att göra mig redo för middagen när min telefon ringer …

Kontakt med hög risk
… i andra änden är damen från receptionen. Jag är en högriskkontakt av en passagerare som testade positivt på flyg EK378 från Dubai till Phuket och landade den 6 juli kl. 12.30. Min middag avbryts, istället får jag veta att jag ska överföra till ett ALQ-hotell. På min egen bekostnad, naturligtvis! Problemet är att de flesta hotell i Phuket har upphört med karantänverksamheten och bytt till sandlådemodellen. Följaktligen finns det väldigt lite val.

Egentligen hade jag förväntat mig att någon från hälsovårdsverket, CCSA, skulle vänta på mig i receptionen. Men inget sådant. Jag lämnades praktiskt taget till mina egna enheter. Instruktionen att gå till en ALQ gick bara till mitt hotell. Ingen hjälp från myndigheterna alls! Null. Noll. Rien. Den tyska ambassaden och honorärkonsulatet i Phuket är också tysta.

Lyckligtvis var receptionisten super söt (tack Rawai Palm Beach Resort !!!!) och ringde alla hotell i 2 timmar för att hjälpa mig. Det enda alternativet som till och med var fjärröverkomligt var ett hotell i Patong. Och med “fjärrkontroll” menar jag att jag först måste överföra pengar från mitt sparkonto till mitt kreditkort. Det planerade 15 000 baht blev 52 000 baht under två veckor inom två timmar. Jag undrar verkligen vad de gör med turister som bara inte kan tjäna 1000 euro extra? Sätter man dom i fängelse? Till sjukhuset?

Jag får 1 timme att packa upp, då väntar säkerhetsbilen på mig vid dörren. Den maskerade föraren och hans lika inslagna följeslagare tar mig till ALQ-hotellet – med en tjock partition mellan oss. En gång där får jag ett mycket trevligt välkomnande. Alla var så ledsna för mig! Mitt bagage tas till mitt rum, där middagen redan väntar på mig. I en plastlåda. Kall. Det är vad jag får varje dag nu, morgon, middag och natt. Ljummet mat från plastbehållare som kastas i en “Infektiöst avfall” -behållare. Rummet är … medelklass. Långt under standarden på mitt ursprungliga hotell. Jag har åtminstone en balkong. Personalen är mycket trevliga och hjälpsamma, åtminstone för det mesta. Jag tog en strandmatta för lite träning, ett fläkt eftersom luftkonditioneringen var för hög för att jag kunde sova och lite läsk från 7-Eleven. Internet å andra sidan är en katastrof, men jag lovades ett SIM-kort med obegränsat internet. Förhoppningsvis kommer det att komma snabbare än toalettpapper 😀

Dag 6 och 13 kommer ytterligare PCR-tester att utföras. Låt oss hoppas att dessa också kommer att vara negativa och att jag inte behöver byta minsta komfort på mitt hotellrum för ett sjukhus.

Slutsats
För resenärer som planerar att stanna i mer än 3 veckor är sandlådemodellen ett bra alternativ till karantän i en ASQ / ALQ.

Turister som vill stanna bara 1, 2 eller 3 veckor bör vara medvetna om att om saker går fel kommer de att tillbringa sin semester på hotellrummet istället för på stranden. Chanserna är små, men som ni kan se från mig är de definitivt där.

Skulle detta inträffa ökar kostnaderna snabbt till tre gånger eller mer!

Vad jag verkligen inte förstår:
a) Varför fanns det inte alls någon hjälp från myndigheterna?

b) Varför måste det vara hela 14 dagar? Hur troligt är det att jag, som en fullständigt vaccinerad person, kommer att smitta någon även efter det andra negativa koronaltestet?

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit