Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Pattayas omfattande strandguide: Över 10 fina stränder runt Pattaya - Thai Puls Pattayas omfattande strandguide: Över 10 fina stränder runt Pattaya - Thai Puls
måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterPattayaPattayas omfattande strandguide: Över 10 fina stränder runt Pattaya

Pattayas omfattande strandguide: Över 10 fina stränder runt Pattaya

- ANNONS -

Pattaya är förmodligen en av de mest kontroversiella platserna i Thailand och definitivt inte den främsta destinationen i Thailand. Många missar en underbar plats med otroligt utbud på restauranger och det finns över 10 stränder runt om Pattaya där många fortfarande pratar om skitigt vatten. Lyckligtvis sparade staden inte på utgifterna för det nya avloppssystemet! Eftersom vattenkvaliteten nu har förbättrats mycket kan man nu bada utan problem, och flera stränder har kristallklart vatten.

Utbudet för barnfamiljer är extremt stort, troligen bäst i Thailand med flera vattenparker och andra aktivitetsparker samt massor av utflyktsmål med aktiviteter. Många tror att det finns barer med tjejer som ropar efter en i Pattaya, men det finns exakt på alla platser i Thailand. Till och med den minsta lilla byn i norr har dessa ställen, och man behöver inte besöka dem utan kan upptäcka en helt underbar stad med stort utbud.

Här har vi listat 10 Stränder runt om Pattaya från Norr till söder och på slutet Ko Lan med yttligare 7st stränder. Missa inte denna Guide!

1. Wong Amat Beach i Naklua (norra Pattaya)

Wong Amat Beach ligger i den närliggande staden Naklua. Den är betydligt bättre än Pattayas och Jomtiens stränder. Den kustremsa är cirka 1,5 km lång. Längs hela stranden finns det hotell och lägenheter, och på vissa ställen, särskilt i den södra delen av Wongamat, ligger de bara 5-20 meter från havet. Tack vare dessa hotell förblir Wongamat den renaste stranden i Pattaya.

2. Cozy Beach

Mellan centrala Pattaya och dess södra del, på Kap Pratamnak, finns det flera pittoreska stränder. En av dem, som ligger vid Cozy Beach Hotel, har samma namn. Även om alla får komma in, är det främst de lokala invånarna och gästerna på närliggande hotell som brukar solbada och simma här.

Men oavsett hur svår åtkomsten är, finns den med på listan över de bästa stränderna i Pattaya. I själva verket är det en liten mysig vik, som på södra sidan avslutas med ett stenigt kap, överväxt med små träd och gräs

3. Pratumnak Beach

Vid Kap Pratamnak finns en strand med samma namn. Den är omgiven av höga klippor på två sidor, och dess längd är cirka 500 meter.

Pratumnak Beach Den ligger mellan Jomtien och Central Pattaya. Den ena halvan av stranden är ren och fin, medan den andra är nästan övergiven.

Stranden sträcker sig i 500 meters längd, och sandens bredd varierar mellan 20-40 meter. Den lugna atmosfären på denna strand passar bäst för familjer med barn.

4. Dongtan Beach

Dongtan ligger mellan stränderna Pratumnak och Jomtien. Den är belägen borta från stora populära hotell, så det är nästan alltid tyst och lugnt här.

Den erbjuds oftast som en utmärkt plats för en avkopplande semester med barn. Den södra delen av stranden är populär bland homosexuella.

Konventionellt är Dongtan uppdelat i 3 delar – norra, södra, centrala.

Beachvolleybollplan på Dongtan Beach Den centrala delen är mest lämplig för en bekväm strandresa på grund av tillgänglighet av uthyrning av strandutrustning, parasoller och solstolar. Här erbjuds även vattenunderhållning som bananbåtar, jetskis och vindsurfing. Det finns också en volleybollplan på stranden. I närheten finns ett hotell med vattenrutschbanor och pool. Den centrala Dongtan-stranden har även flera anständiga kaféer som serverar thailändsk och europeisk mat.

Den minsta och minst underhållna är den norra sidan, som började utvecklas mycket senare än de andra. 

Många turister framhäver Dongtan som en av de renaste stränderna i Pattaya där du kan bada.

5. Jomtien Beach

Den berömda Jomtien är populär inte bara bland utländska turister, utan också bland lokalbefolkningen. Den ligger söder om centrum av Pattaya, bakom Pratamnak Hill. Bredden på strandremsan är 15-30 meter och den är cirka 4 km lång. Anses den vara en av de bästa för avkoppling. Stranden är uppdelad i flera zoner. Från norr till söder är det Dongtan, centrala Jomtien och Na Jomtien.

Åren 2017-2018 renoverades strandpromenaden, där det investerades 600 miljoner baht. Många semesterfirare noterar att det har blivit mycket bättre nu. Södra delen har under 2022-2023 gjortsom och man har gjort stranden mycket bredare. Sanden i Jomtien har rengjorts, palmträd har planterats och kustlinjen har förstorats. Stranden städas ständigt och det finns särskilda områden för rökning.

Många semesterfirare betonar särskilt de positiva sidorna som de vackra solnedgångarna, det romantiska ljudet av havet, den gyllene sandstranden och bristen på turistmassor jämfört med centrala Pattaya-stranden.

Expats föredrar att bo i närheten av Jomtien, eftersom det finns allt tillgängligt för en bekväm vistelse här – bra transportmöjligheter, utvecklad infrastruktur, butiker och hotell. Stranden erbjuder ett brett utbud av vattensporter som vattenskidåkning, surfing, och du kan hyra en “bananbåt” eller en båt. Det finns också ett stort urval av matställen, som främst erbjuder thailändsk och europeisk mat.

6. Ambassador Beach

Denna lilla strand ligger intill Ambassador Hotel, men alla är välkomna att komma in. Den är inte markerad på stadskartor som är fritt tillgängliga i butiker. Trots att den bara ligger cirka 10 km från centrala Pattaya kan resan vara ganska lång.

Den enda vägen är den extremt trafikerade Sukhumvit Road. Dessutom kan du inte gå till fots från den närliggande Jomtien-stranden längs havsstranden eftersom vägen blockeras av en flod.

Strandområdet har konstgjort utvidgats och täckts med importerad gul sand av medelstorlek. Havet vid Ambassador är rent.

Det finns ingen naturlig skugga på denna strand, och även solstolarna som hotellet erbjuder har inga parasoler.

7. Ban Amphur Beach

Den avskilda Ban Amphur-stranden ligger söder om Pattaya, cirka 15 km från centrum och några kilometer från Jomtien. Det är omöjligt att komma hit via resebyråer eftersom det praktiskt taget inte finns något boende och kedjehotell i närheten.

Det finns också praktiskt taget inga utlänningar på stranden. Faktum är att det är thailändare som väljer denna strand och kommer hit på helgerna, och på vardagar är Ban Amphur nästan tom.

Det är ofta tyst, lugnt och bekvämt här. Det finns inget brummande av motorer från båtar, påträngande försäljare och massageparlor.

En av de bästa lekplatserna i staden ligger på stranden, så turister med barn kommer ofta hit.

Det finns inga resortnöjen på Ban Amphur. I landskapets centrum finns en vindgenerator, bredvid vilken det finns en rymlig bilparkering, toaletter och ett lusthus. Inte långt bort längs kusten finns det restauranger, makaker och kaféer, liksom butiker.

När det gäller att simma i havet ifrågasätter resenärer ofta renheten på sanden och vattnet. Det finns en fiskehamn i närheten. Det renare här än på den centrala stranden i Pattaya

8. Bang Saray Beach

Bang Saray-stranden ligger på en lugn och orörd plats utan höghus och horder av turister, cirka 15 km från centrala Pattaya. Detta är platsen där du kan njuta av en dag på stranden långt borta från civilisationen.

Själva stranden skiljer sig från de andra stränderna i Pattaya. Den saknar strandfaciliteter, är inte så trång och har inte ens solstolar. För närvarande byggs det dock många bostadsområden här, vilket ger hopp om utvecklingen av detta område inom en snar framtid.

Även om den lämnar ett trevligt intryck, är inte lämplig för alla. Det finns praktiskt taget ingen underhållning här, men det finns en bred remsa av ren gul sand (cirka 3 km lång), en skuggig palmlund och rent och klart vatten.

Vattnet är nästan alltid helt lugnt och utan några vågor. Men familjer med barn kommer definitivt att gilla en sådan avkoppling i rent, lugnt vatten med en långgrund strand.

Längs stranden finns det hotell, thailändska restauranger, bistron och kaféer. Direkt på stranden finns det också många thailändska matställen där du kan få en matta och ett picknickbord gratis om du beställer någon mat. 

På baksidan av stranden finns en park skapad till ära för drottning Sirikits 60-årsdag, där du kan promenera och njuta av nylagad skaldjur. Här kan du också hyra en båt och fiska eller snorkla för att få en närmare titt på korallreven.

Stranden är sandig och vattnets djup ökar endast gradvis. Havsbotten består huvudsakligen av sand med områden med silt, men det finns inga stenar eller gropar. Det säkra badområdet markeras med bojar. Vattnet är rent och klart!

8. Military Beach (aka Sai Kaew Beach

 

Bakom Bang Saray, på militärbasens område, finns en ren och välunderhållen strand som många betraktar som den bästa i Pattayas närhet. Människor kommer hit för att koppla av i en naturskön miljö, simma i det klara vattnet och ligga på den rena sanden.
Denna strand ligger 20 km söder om Pattaya. Den kallas också Blue Lagoon av lokalbefolkningen, och du kan boka en resa till denna strand hos resebyråer i Pattaya.

Militärstranden är 500 meter lång och 30 meter bred. Den ligger på en avskild plats och är omgiven på tre sidor av kullar täckta av tät tropisk vegetation. De bildar en lagun som skyddas från vindarna.

Det klara blå vattnet och den rena sanden lockar turister som är trötta på de  bullriga stränderna i centrala Pattaya. Denna strand är mycket ren eftersom den underhålls av militärkadetter.

Det finns gungor i träden, blomsterbäddar är ordnade på det intilliggande området. Sängar och täcken finns att hyra.

Det finns också olika vattenaktiviteter. Du kan åka vattenskidor, bana, ta dyklektioner och spela beachvolleyboll.

På stranden finns flera små kaféer och restauranger, liksom butiker. Efter klockan 16.00 börjar stranden tömmas. 

9. Hat Nang Ram Beach

Hat Nang Ram, Nang Rong, Sattahip eller helt enkelt Dancing Girl’s Beach är den enda fastlandsstranden nära Pattaya (40 km bort) som skryter med klart turkosblått vatten. Thailändarna själva betraktar den som den bästa i Pattaya, eftersom de ständigt kommer hit för strandutflykter.

Dancing Girl Beach fick sitt namn från en vacker berättelse om en kärlekshistoria. I själva verket består den av två stränder, som är separerade från varandra av en liten udde, dekorerad med skulpturer.

Den västra sidan av stranden kallas Nangram Beach, och den östra sidan kallas Nangrong Beach. På den västra stranden finns vattenaktiviteter. Parasoller och solstolar hyrs också traditionellt ut, även om en tät skog som börjar bakom sandremsan skapar tillräckligt med skugga där du kan gömma dig från dagens värme.

Den östra delen är flera gånger längre än den västra, och den gröna udden med kullar skapar en trevlig atmosfär. Det finns ett hotell här med en bungalow för övernattning.

Precis som på den västra sidan finns det restauranger, souvenirbutiker, toaletter, osv. Entré till stranden är gratis, men du måste betala 20 baht för att köra in med en bil. Du behöver inte betala för en cykel.

En av nackdelarna med stranden är att turister endast kan komma till den med en privat bil eller taxi.

10. Beaches of Island of Ko Lan

Den lilla korallön Ko Lan (Koh Larn), som ligger 9 km från Pattaya, betraktas som en sann paradis.

Trots att ön inte är så stor (endast 4 km lång) har den 5 huvudstränder och några ytterligare stränder som bekvämt är gömda i vikarna.

Stränderna här är mycket rena och den omgivande naturen är mycket vacker. 

Stränderna på ön är privat egendom, så du måste hyra en solstol för att sola på dem. Troligen är det av den anledningen priserna för tjänster och varor högre här än på fastlandet.

Du kan bo på Ko Lan i bekväma hotell. Även om de flesta av dem är koncentrerade på öns östra sida där det inte finns några stränder, är detta inte ett problem. Motorcykeltaxi och minibussar går mellan stränderna, och man kan också hyra en cykel.

Du kan komma till ön från fastlandet med vanliga båtar eller liners. Det finns nästan inga sevärdheter på ön. Folk kommer hit främst för en strandsemester. Det enda du kan se är statyer av Buddha eller besöka en observationsplattform med utsikt över själva ön eller närliggande Pattaya.

Det finns också traditionella vattenaktiviteter på ön – dykning, bananåkning, jet skis. I princip, även med det stora antalet turister, kan Ko Lan betraktas som den renaste platsen i Pattaya.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit