måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterPolitikMinimilönen skulle höjas tidigt nästa år

Minimilönen skulle höjas tidigt nästa år

- ANNONS -

Statsminister Srettha Thavisin meddelade på fredagen att han förväntar sig att den minimilönen kommer att höjas tidigt nästa år för att hjälpa arbetstagare att hantera den ökande kostnaden för livet. Att höja löner är en central punkt i alla koalitionspartiernas politiska plattformar, men hans regering kommer också att ta hänsyn till eventuella farhågor om möjliga högre kostnader för företagsägare, påpekade han.

“Vi behöver öka arbetstagarnas inkomster på grund av den ökande levnadskostnaden. Detta kan uppnås genom att höja minimilönen, och vi kommer att noggrant överväga hur detta ska göras”, uttryckte Srettha. “Regeringen kommer att agera omedelbart när vi är redo, vilket förväntas vara tidigt nästa år. Jag kommer att diskutera detta med våra koalitionspartners”, tillade han.

För närvarande varierar minimilönen mellan 328 och 354 baht per dag, beroende på provinsen.

Det är värt att notera att det har lovats under valkampanjer att höja minimilönen till 600 baht per dag fram till 2027. Det är viktigt att tänka på att en höjning av minimilönen kan leda till högre levnadskostnader då många företag, för att täcka ökade lönekostnader, tenderar att höja sina priser. Historiskt sett har ökningen av minimilönen ibland inte riktigt kompenserat för de ökade levnadskostnaderna, och detta kan påverka pensionärer och de med låga inkomster särskilt negativt, vilket gör de redan fattiga ännu fattigare.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit