måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterBra att vetaHur du skaffar kreditkort i Thailand som expat: En omfattande guide

Hur du skaffar kreditkort i Thailand som expat: En omfattande guide

- ANNONS -

Att leva i Thailand utan ett kreditkort är helt möjligt, med tanke på de många betalningsalternativen för varor och tjänster som finns i landet. Men att skaffa ett lokalt kreditkort kan göra livet mycket enklare. Förutom att minska utlägg för valutaväxlingsavgifter kan ett lokalt kreditkort förenkla den tråkiga uppgiften att betala räkningar och låta dig sätta upp automatiska dragningar. Men kan en utlänning få ett kreditkort i Thailand och, i så fall, hur går man tillväga? Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Hur kan utlänningar ansöka om ett kreditkort i Thailand?
Att säkra ett kreditkort som utlänning i Thailand kan vara knepigt, men det är inte omöjligt. Kraven och processen skiljer sig naturligtvis från de som gäller för lokala medborgare.

Krav
Här är de främsta sakerna du behöver förbereda:

  1. Nödvändiga dokument: För att ansöka behöver du en arbetstillstånd och bevis på inkomst, som lönesedlar. Vanligtvis bör ditt arbetstillstånd fortfarande vara giltigt i sex månader till. Du måste också kunna visa upp tre månaders lönesedlar. Tillsammans med dessa måste du lämna en kopia av ditt pass och visum.
  2. Inkomstkrav: Oftast måste utlänningar tjäna mer än thailändare för att få samma typ av kreditkort. Till exempel behöver en utlänning som vill ha ett Citibank-kort tjäna 80 000 THB per månad, medan en thailändare bara behöver tjäna 30 000 THB. För att få UOB’s PRIVI MILES Card måste en utlänning tjäna minst 120 000 THB per månad, medan en thailändare bara behöver tjäna 70 000 THB. Denna regel gäller för de flesta banker.

    Kom ihåg att inkomsten är en betydande faktor i kreditkortsansökningar. Banker kommer vanligtvis att föreslå eller tillhandahålla en korttyp baserad på din lön.

  3. Övrigt: Vissa banker kan ha en högsta ålder för kreditkortsansökare. Dessutom, om du driver ett företag, måste du lämna fler dokument, som företagspapper. Du kan också behöva visa en anställnings- och inkomsthistorik på upp till tre år.

Du kan fortfarande kunna få ett kreditkort om du inte har ett arbetstillstånd. Men du måste sätta in en deposition – vanligtvis 100 000 till 200 000 THB – på ett konto med banken.

Ansökningsprocess
Att ansöka om ett kreditkort i Thailand som utlänning är faktiskt en enkel process. Banker som Bangkok Bank och Kasikorn Bank förenklar processen genom att tillhandahålla onlineformulär. När du har fyllt i dina uppgifter väntar du på ett samtal från en bankanställd för att bekräfta din behörighet. Efter att de har bekräftat din behörighet kan vissa banker bjuda in dig att besöka en lokal filial. I vissa fall kan banken till och med ordna så att en anställd hämtar de nödvändiga dokumenten från ditt hem, vilket lägger till en extra nivå av bekvämlighet i processen.

Även om det är möjligt att ansöka personligen på en lokal filial är det inte alltid den smidigaste vägen. Filialer kanske inte är helt bekanta med kraven för utländska sökande, vilket potentiellt kan förlänga processen.

Tänk på att även om processen kan vara enkel kan det ta några månader innan du faktiskt får ett kreditkort.

Vilken bank erbjuder kreditkort för utlänningar i Thailand?
När det gäller att ansöka om ett kreditkort som utlänning har Thailand flera banker som är kända för sin vänliga service gentemot expats. Dessa inkluderar:

  • Bangkok Bank
  • Kasikorn Bank (KBank)
  • Siam Commercial Bank (SCB)
  • UOB
  • KrungSri

Bangkok Bank och Kasikorn Bank är ofta det främsta valet bland expats. Båda har visat sig vara tillmötesgående när det gäller att öppna konton och ansöka om kreditkort för utlänningar.

Vilka avgifter tillkommer?
Att skaffa ett kreditkort i Thailand innebär sina egna avgifter. En vanlig avgift är den årliga avgiften för att upprätthålla kortet, som varierar mellan 2 000 och över 10 000 THB. Avgiften beror ofta på de förmåner som erbjuds av kortet.

Till exempel tar kort som KBank Passion och UOB PRIVI MILES en årlig avgift på 4 000 THB. Notera att UOB PRIVI MILES-kortet avstår från avgiften det första året och börjar ta ut avgifter från det andra året och framåt. Liknande undantag det första året är också ganska vanliga för många thailändska kreditkort.

När du överväger möjligheten att skaffa ett kreditkort är det avgörande att väga förmånerna mot kostnaden. Denna utvärdering kommer att hjälpa dig att avgöra om kortets förmåner motiverar den årliga avgiften.

Hur kan du betala av ditt kreditkort i Thailand?
Det finns flera bekväma sätt att betala av ditt kreditkort i Thailand. De flesta banker i landet har sina egna bankappar. Du kan använda dessa appar för att se dina transaktioner och enkelt bet

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit