Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Kidnappnings Härva avslöjad i Thailand - Thai Puls Kidnappnings Härva avslöjad i Thailand - Thai Puls
fredag, juni 14, 2024

HemThailand NyheterKidnappnings Härva avslöjad i Thailand

Kidnappnings Härva avslöjad i Thailand

- ANNONS -

En stor kidnappningshärva håller på att klaras upp i Thailand. Tre män är häktade för att ha rövat bort en taiwanesisk affärsman och krävt hans anhöriga på pengar. En högt uppsatt polis har överlämnat sig själv – och är misstänkt i ärendet.

Det var den 28 mars som den taiwanesiska handelsmannen sattes i handfängelse och fördes bort av okända män på en restaurang i centrala Bangkok.

Taiwanesen ska ha bjudits in till restaurangen för att lösa en fråga om inköp av vinylhandskar med en affärskollega.

Han hölls sedan fånge i en lägenhet i Bangkok, och kidnapparna försökte kräva hans familj och kolleger på mellan 10 och 20 miljoner kronor – men de vägrade betala.

Anlitade privatdetektiv

Efter ett tag släppte kidnapparna affärsmannen, som gick direkt till polisen och anmälde brottet. Myndigheten kunde strax därefter gripa tre personer: Amerikanerna Louis Ziskin, 52, och Jeremy Hughes Manchester, 41, samt thailändaren Ekbodin Prasitnarit.

Enligt misstankarna ska Louis Ziskin – en tidigare dömd narkotikasmugglare – ha förlorat över 20 miljoner kronor på en affärskonflikt med ett företag. Detta ska ha gjort honom desperat.

Han anlitade då en israelisk privatdetektiv för att få tillbaka sina pengar, skriver Bangkok Post. Det var denne privatutredare som anordnade träffen med taiwanesen, som representerade företaget.

Högt uppsatt polis

Ytterligare gripanden har gjort sedan dess. Det senaste i raden är en högt uppsatt thailändsk polis som misstänks för inblandning, skriver Pattaya One. Han överlämnade sig själv på den lokala polisstationen i Thong Lor i centrala Bangkok på måndagen, enligt Pattaya One.

Sammanlagt åtta personer är misstänkta för inblandning. De tre huvudmisstänkta kan dömas för mordförsök, människorov och utpressning, skriver Bangkok Post.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit