tisdag, juli 16, 2024

HemThailand NyheterBangkokEnorm explosion, brand på kemisk fabrik, 21 skadade

Enorm explosion, brand på kemisk fabrik, 21 skadade

- ANNONS -

En enorm explosion och brand förstörde en fabrik som producerar plastskum och plastpellets och orsakade omfattande skador på omgivande samhällen i Bang Phli-distriktet tidigt på måndag morgon, Tjugo personer bekräftades skadade.

Ursprungligen trodde man att branden var under kontroll tidigt i morse, men svart rök fortsatte att välta upp i himlen sent på morgonen. Man beordrade evakuering av alla människor inom en radie av fem kilometer. Det fanns oro för att det skulle kunna bli fler explosioner då kärnbranden rörde sig mot ett annat område som används för att lagra kemikalier. Det finns fem eller sex lager i fabriksområdet, där 50 ton kemikalier rapporterades lagras.

Explosionen inträffade omkring kl. 02.00 vid fabriken Ming Dih Chemical i Soi King Kaew 21 i byn Moo 15 i tambon Rachathewa. Det följdes av en massiv brand som slukade hela fabriken och orsakade omfattande skador på byggnader och hus inom en radie av en kilometer. Mer än 30 brandbilar och andra lokala myndigheter skyndades till platsen. Helikoptrar skickades för att dumpa vatten på elden, eftersom tjock rök fortsatte att välta från den brinnande fabriken. Rökmolnet sågs tydligt i Bangkok och var också synlig från Suvarnabhumi flygplats, men flyg påverkades inte. Explosionen kändes så långt som nio kilometer från fabriksplatsen. Orsaken till explosionen är inte kändt. Taiwanskt baserade Ming Dih Chemical Co grundade fabriken 1998. Det kan producera upp till 30 000 ton plastskum per år. Fabriken är ett nav för att distribuera produkterna till hemmamarknader och exportera till grannländerna.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit