måndag, juli 22, 2024

HemThailand NyheterVärldenUSA varnar för resor till Thailand

USA varnar för resor till Thailand

- ANNONS -

Medan Thailand driver full ånga för att återuppta internationell turism, utfärdade USA: s regering ett uttalande som varnade amerikanerna för att inte resa till Thailand med hänvisning till Covid-19-risker och civil oro i söder. US Department of State Bureau of Consular Affairs uppdaterar regelbundet reseinformation för amerikanska medborgare som vill åka utomlands och utfärdar en reseadviesnivå från 1 till 4 och man betygsatt denna vecka Thailand till nivå 3, Näst högsta nivån.

Centers for Disease Control, CDC bedömer Thailand som ”mycket högt” för Covid-19-nivåer och rekommenderar att endast fullvaccinerade människor överväger att resa till Thailand. Detta är i linje med Thailands nuvarande återöppningsregler som kräver att alla internationella ankomster ska vara fullständigt vaccinerade. Ovaccinerade resenärer varnas av CDC att inte försöka resa till Thailand såvida det inte är absolut nödvändigt och varnar för att alla som reser till Thailand löper stor risk att utsättas för Covid-19. De rekommenderar att du följer alla thailändska krav inklusive att ha på sig en mask och social distansering.

I reserådgivningen varnar också USA: s utrikesdepartement mot att resa till södra Thailand, med hänvisning till risken för våld i Songkhla, Yala, Pattani och Narathiwat. Söder upplever också en ökning av Delta-varianten av Covid-19 ökande risk. USA varnar för att en inhemsk uppror begår enstaka våldsamma handlingar i regionen. Även om de allmänt riktas mot den thailändska regeringen kan attacker äga rum i allmänna utrymmen med godtyckliga mål..

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit