måndag, juni 24, 2024

HemThailand NyheterPhuketPhuket Sandlådan, nya direktiv.

Phuket Sandlådan, nya direktiv.

- ANNONS -

Efter månader av att ”lek” i sandlådan, därav namnet sandbox, har Center for Economic Situation Administration officiellt godkänt Phuket Sandbox-planen, ett viktigt steg framåt.

Tillkännagivandet, som gjordes sent i eftermiddag, verkar svara på den ofta ställda frågan om sandlådaplan någonsin skulle genomföras efter den mycket mer intensiva tredje vågen av Covid-19 som drabbat Thailand. Center for Covid-19 Situation Administrativa kommer godkänna Phuket Sandbox-förslaget officiellt på måndag, följt av det thailändska regeringen tisdag och sedan publicera i Royal Gazette – det tillkännagivande formatet som gör allt officiellt i Thailand.

Därefter öppnar ön Phukets internationella flygplats för utländska resenärer som föreslagits av Thailands turistmyndighet. Några viktiga frågor verkar klargöras i tillkännagivandet. Detta godkännande verkar säga att transitering via Bangkok Suvarnabhumi Airport (BKK) Kommer att vara tillåten på väg till Phuket. Detta öppnar fler alternativ för flyg till Thailand. Resenärer som anländer till Phuket måste också stanna minst två veckor innan de reser till andra delar av Thailand, vilket fördubblar de sju ursprungliga dagarna som hade förväntats.

Turister får inte ta utflykter som Koh Phi Phi eller Phang Nga Bay dagsutflykter. Faktum är att det enda alternativet att lämna ön inom de 14 dagarna är om de flyger ut från Phukets flygplats. De officiella reglerna för återupptagandet av Phuket Sandbox anger att internationella resenärer måste vaccineras i minst två veckor innan de reser till Thailand. Men vaccinationen kan inte vara mer än ett år gammal heller. Passagerare måste komma från ett land med låg till medelhög risk. Om alla dessa villkor är uppfyllda får resenärerna resa in i Phuket utan karantän eller självisolering.

Under dina 14 dagar kan du resa var som helst på ön Phuket, den största ön i Thailand (ungefär samma storlek som Singapore). Ett stort frågetecken under hela utvecklingen av Phuket Sandbox-programmet är hur barn kommer att hanteras. CESA har nu lagt fram riktlinjer som säger att barn under 6 år och reser med föräldrar som redan har vaccinerats får komma in utan begränsning. För de mellan 6 och 18 år kommer ett snabbt antigen Covid-19-test att administreras så snart de anländer till Phukets internationella flygplats. En annan debattpunkt var exakt vilka vacciner som skulle accepteras för att komma in i Thailand. Detta meddelande från CESA drog slutsatsen att vaccinmärket måste antingen vara godkänt av den thailändska FDA (för närvarande Sinovac, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna och Sinopharm) eller ett certifierat av Världshälsoorganisationen.

Eftersom initiativet syftar till att få tillbaka turismen kommer även expat eller thailändare med ett hem i Phuket att behöva boka ett hotell som uppfyller Covid-19s säkerhetsstandarder innan de reser till andra delar av Thailand. Till skillnad från ASQ, som fortfarande är ett alternativ för ovaccinerade resenärer, måste du bara boka ett hotell, men du kan bo på andra SHA-registrerade hotell under din vistelse på ön. CESA-mötet inkluderade också ett godkänt förslag om att arbeta för att locka rika investerare, pensionärer och resenärer, högkvalificerade yrkesverksamma och digitala nomader. Biträdande premiärminister och energiminister Supattanapong Panmechao har fått i uppdrag att diskutera detaljerna i det programmet med alla inblandade myndigheter och lägga fram resultat i framtiden. Den stora frågan nu är hur många vill komma och leka i Phukets Sandlåda ?

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

Barn: Barnvagnsbio

Teater: Yerma

Scen: EXIT

Opera: La Bohème

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit