tisdag, juli 16, 2024

HemThailand NyheterCovid-19Inga mer inköp av Covid Vaccin för Thailand

Inga mer inköp av Covid Vaccin för Thailand

- ANNONS -

Avvecklingen av Covid-19-pandemin har nått en ny milstolpe eftersom anskaffningen av akut användning av vacciner nu har avslutats. Folkhälsoministeriet meddelade att man officiellt har avbrutit sina planer på att skaffa fler vacciner mot coronaviruset.

Slutet av programmet publicerades officiellt i Royal Gazette på torsdagen och trädde i kraft omedelbart. Det var inte en oväntad händelse, eftersom folkhälsominister Anutin Charnvirakul tidigare hade meddelat att han drev på för att undantagstillståndets upphandlingsprogrammet för vaccin skulle avsluta i ett uttalande som han gjorde den 31 oktober.

Vad som verkar som en evighet sedan utfärdade folkhälsoministeriet de ursprungliga orderna 2020 för att godkänna upphandlingen av Covid-19-vacciner för att bekämpa den växande pandemin. Ordern godkände nödupphandling, distribution och administrering av jabs medan Thailand kämpade med en nationell vaccinbrist.

Nu, genom att åberopa National Vaccine Security Act, sektionerna 4 och 18, har ministeriet avslutat upphandlingsprogrammet för akut användning efter att ha officiellt publicerat flytten i Royal Gazette. Tjänstemän säger, med en majoritet av människor som är vaccinerade och minskande Covid-infektioner över hela världen och i Thailand, är lagret av vacciner i Thailands reserv tillräckligt för de nuvarande behoven.

Thailand nedgraderade förra månaden coronaviruset från en farlig smittsam sjukdom till bara en smittsam sjukdom under övervakning. Tillkännagivandet markerade slutet på Thailands Undantagstillstånd som skapade Center for Covid-19 Situation Administration och gav regeringsledare bredare befogenheter att vidta åtgärder för att bekämpa spridningen av infektioner, inklusive de fruktade nedstängningarna.

Världshälsoorganisationen rapporterade också en liknande status i resten av världen, och sa att det har skett en betydande nedgång av infektioner globalt och restriktioner kan säkert lättas upp.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit