Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Det saknas Vaccin och alla skyller på alla, någon ljuger! - Thai Puls Det saknas Vaccin och alla skyller på alla, någon ljuger! - Thai Puls
fredag, juni 14, 2024

HemThailand NyheterCovid-19Det saknas Vaccin och alla skyller på alla, någon ljuger!

Det saknas Vaccin och alla skyller på alla, någon ljuger!

- ANNONS -

Det verkar som om allt har förvandlats till kaos. Bara en vecka efter att regeringens nationella vaccin startade med stor pompa och en ceremoni vid Bangkoks Grand Sue Station, har det redan stött på stora problem. Bangkok Post rapporterar att både offentliga och privata sjukhus skjuter upp bokningar och säger att de inte har fått tillräckligt med vacciner.

Svaret från regeringen har varit att avböja och peka ut, med hälseminister Anutin Charnvirakul som skyllde Bangkok Metropolitan Administration (BMA) och sedan BMA som skyllde hälsovårdsministeriet.
Samtidigt medger Kiattiphum Wongrachit från hälsovårdsministeriet att landet har fått mycket färre vaccindoser än vad man förväntade sig denna månad. Bristen har fått sjukhusen att skjuta upp bokningar, med de flesta av de drabbade är äldre och personer med underliggande hälsotillstånd, som bokade via Mor Prom-appen.

Enligt Bangkok Post-rapporten använde Anutin en TV-intervju för att skylla på BMA och sa att hans ministerium hade gått med på att tillhandahålla 1 miljon doser till stadshuset (BMA) och 500 000 har redan levererats.

“Vänligen, säg inte att ministeriet inte gör någonting, eftersom det redan har distribuerat alla vaccinleveranser från leverantörerna till berättigade parter enligt instruktion från CCSA och i tid.”

BMA var snabbt att vedergöra och sa att hälsovårdsministeriet hade lovat att tillhandahålla 2,5 miljoner AstraZeneca-doser, varav endast 350 000 har levererats, förutom 150 000 Sinovac-doser.

Landsbygdens läkare har också hoppat in i striden och lagt skulden helt och hållet på premiärminister Prayut Chan-o-cha, som chef för Center for Covid-19 Situationsadministration. Samhället har tidigare kritiserat regeringen för bristen på öppenhet kring vaccinförsörjningsfrågor och uppmanade under helgen tjänstemän att vara ärliga mot folket.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit