Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Den kompletta Resguiden till Thailand från 1 November - Thai Puls Den kompletta Resguiden till Thailand från 1 November - Thai Puls
fredag, juni 14, 2024

HemResemålDen kompletta Resguiden till Thailand från 1 November

Den kompletta Resguiden till Thailand från 1 November

- ANNONS -

Man har nu 3 olika modeller för att besöka Thailand alla är välkommen vaccinerad och icke vaccinerade med med olika modeller.

I Thailand måste man bära mask utomhus och från 1 November kommer Go Green Provinserna inte ha utegångsförbud längre. Man har sagt att alkoholservering kommer öppna upp 1 Dec, det finns “rykten” att det blir tidigare på Restauranger. Man får köpa alkohol på Butiker och det råder ingen förbud mot alkohol.

Thailand PM sa igår om öppnande “Men det här är en risk vi måste ta. Jag tror att Thailand, liksom andra länder, nu är bättre rustat för att hantera risken. Och vi måste lära oss att leva med det.” Risken för en nedstängning framöver torde vara minimal.

Go green:

Gäller för svenskar som är vaccinerad med två sprutor och man behöver inte sitta i karantän men man måste boka 1 natt Hotellrum, dock kan man lämna Hotell så fort man får ett svar det tar mellan 2-5 tim. Man måste ta en PCR Test innan man åker och en då man anländer på Hotell man har bokat och sedan måste man ha en försäkring 50.000dollar för Covid. Många Hemförsäkringar täcker detta annars finns det försäkringar från 4500THB. Kostnaden för test innan man åker 995kr och Hotel med en Test 2400THB så för Tester och Hotell kostar det 1.650kr ungefär. Man måste ha ett COE dokumentet eller ThaiPass som kommer mer info dom närmaste dagarna. Där ska man ladda upp bevis på vaccin, Försäkring Hotel 1 natt.

Är man ovaccinerad åker man på 10 dagar karantän

Sandbox 7 dagar
Länder som inte finns på tillåtna länder för Go Green måste Åka på Sandbox modellen där kan man röra sig fritt i dom zoner som är märkt Blå och man måste stanna 7 dygn på ett SHA+ Hotell.

Här finns ett schema vad som gäller respektive modell

Följande Länder kan resa in på ” Go Green” (Utan karantän)

Enligt informationen då kan de besöka 17 platser. Det är oklart om listan fortfarande gäller efter den utökade återupptagningen. De 17 platserna är:

 • Phuket
 • Surat Thani
 • Bangkok
 • Samut Prakan (Suvarnabhumi flygplats)
 • Krabi
 • Phangnga
 • Prachuap Khiri Khan (Nong Kae, Hua Hin)
 • Phetchaburi (Cha-am)
 • Chon Buri (Pattaya, Bang Lamung, Jomtien, Bang Sare, Koh Sichang, Si Racha)
 • Ranong (Koh Payam)
 • Chiang Mai (Muang, Mae Rim, Mae Taeng, Doi Tao)
 • Loei (Chiang Khan)
 • Buri Ram (Muang)
 • Nong Khai (Muang, Si Chiang Mai, Tha Bo, Sangkhom)
 • Udon Thani (Muang, Na Yoong, Nong Han, Kumphawapi, Ban Dung)
 • Rayong (Koh Samet)
 • Trat (Koh Chang)

Thailand Pass
De som vill resa till Thailand som är planerade att anlända till Thailand från 2 november 2021 och framåt, kan registrera sig i Thailand Pass online -system för att resa till Thailand på https://tp.consular.go.th/

“De som är registrerade i det nya systemet kommer att få en Thailand Pass QR-kod att visa för flygbolaget och kontrolltjänstemän vid immigrationskontrollen”

“Från den 1 november 2021 och framåt kommer webbplatsen https://coethailand.mfa.go.th/ att stänga alla CoE-ansökningar”, då COE ersätts med Thailand Pass.

Bokning av SHA+ Hotell

Man måste boka 1 natt på SHA+(inte SHA) eller AQ hotell och betala för det.
Man kan boka ett Hotel med Max 2 Tim resväg från hotellet och man ska se till att hotellet ordnar upphämtning på hotellet sedan gör man sin test på hotellet reser man Go green så tar svaret någon timme och man är sedan fri.

Pattaya har över 300 Hotell att välja på:
https://www.thailandsha.com/shalists/index?page=2&type=2-Hotel,%20accommodation%20and%20Homestay&province=20-Chon%20Buri

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

3 KOMMENTARER

 1. Hej, tack för all bra info på denna hemsida för oss som är sugna att få besöka Thailand igen. Vill lägga till att det är lite otydlig info generellt om PCR testet på plats(Phuket). Jag uppfattar det som att på vissa hotell ingår test och andra inte(måste man kolla med sitt hotell) Vi har bokat test och hotell separat och fått vårt Thaipass godkänd. Testet görs då numera på Phukets flygplats och sen åker man till hotellet och väntar på svar. Dock behöver man i Thailandpasset lägga ihop hotellbokning och PCRtests kvitto i 1 bild när man reggar i systemet. Ett hett tips är att också ladda upp QR koden från vaccinbeviset när man reggar, då verkar systemet läsa av ansökan digitalt och vi fick våra ansökningar godkända på några minuter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit