söndag, oktober 1, 2023

HemThailand NyheterResa till ThailandTips på platser i Thailand: Bron över floden Kwai

Tips på platser i Thailand: Bron över floden Kwai

- ANNONS -

Bron över floden Kwai utgjorde en del av Burma-Thailands järnväg, som konstruerades mellan 1942 och 1943 av allierade krigsfångar under japansk kontroll. Denna järnväg användes av japanerna för att föra förnödenheter från Singapore till frontlinjen i Burma. På grund av de svåra förhållandena och extremt tuffa arbetsvillkor blev järnvägen ökänd som “Death Railway” (Dödens järnväg), då cirka 61 000 allierade krigsfångar och omkring 200 000 sydostasiater dog under byggandet av järnvägen.

Bron är belägen cirka 2 timmars bilresa väster om Bangkok. Lyckligtvis har bron inte blivit kommersialiserad. På den södra sidan av bron finns några gatuförsäljare i vad som en gång var ett krigsfångeläger. Det är möjligt att några av de fordon och strukturer du ser där är autentiska, men mycket är också en rekonstruktion. Vid dessa försäljningsstånd kan du hitta vanliga souvenirer som t-shirts, baseballkepsar med mera. Försäljarna är inte påträngande och bemöter besökarna välkomnande.

En fördel är att du kan gå över bron från den ena sidan till den andra nästan när som helst. Det finns inga specifika portar eller avgifter för att gå över bron. En annan intressant upplevelse är att ta en tågresa längs en del av järnvägen och över bron. Detta ger en unik möjlighet att på plats få en insikt i historien och omständigheterna som omgav järnvägens konstruktion under andra världskriget.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit