tisdag, juli 16, 2024

HemThailand NyheterRegeringen har totalt misslyckas med Vaccineringen, anser Ordföranden i advokatförening

Regeringen har totalt misslyckas med Vaccineringen, anser Ordföranden i advokatförening

- ANNONS -

Ordföranden i Thailands advokatförening har sagt att regeringen har misslyckats med sin skyldighet att skydda det thailändska folket genom att beställa fler Sinovac-vacciner istället för att beställa andra vaccin som är mer effektiva mot Delta-varianten av Covid-19 som snabbt blir den dominerande stammen i Thailand.

Anklagelsen kommer när Department of Disease Control försvarar Thailands kabinets beslut att köpa 10,9 miljoner fler Sinovac-vacciner trots studier som visar effekten av det kinesiska vaccinet kraftigt försämring mot Delta-varianten.

Regeringen har en konstitutionell skyldighet att tillhandahålla effektiva hälso- och sjukvårdstjänster till folket, enligt ordföranden för gruppen av advokater, och att återinvestera i ett ineffektivt vaccin istället för att jobba med andra vacciner som skyddar mer mot Delta-varianten är ett misslyckande. Han säger att regeringens handlande orsakar skada på nationen och folket i Thailand och strider mot den konstitutionella stadgan.

DDC: s chef för nödsituationer, hälsorisker och sjukdomar motbevisar påståenden från advokatföreningen och hävdar att Sinovac kan vara mindre effektiv vid Delta-variantinfektioner, men har fortfarande visat sig att förhindra sjukhusvistelser och dödsfall. Dessutom och viktigare är det också tillgängligt mycket snabbare än andra vacciner. Thailands start av vaccinering har varit så långsamt och sent ute att köpa det mer effektiva Moderna-, Pfizer- eller Johnson & Johnson-vaccinet, hade andra länder gjort stora beställningar och vacciner som kontrakterats nu kommer komma i slutet av året.

Direktören citerar studier inklusive en i Indonesien som visar att effekten var 94% för att förebygga symtomatiska infektioner, 96% för att förhindra sjukhusvistelse och 98% för att förhindra dödsfall. En annan i Brasilien fann 80% mot symtomatiska infektioner, 86% mot sjukhusvistelse och 95% mot dödsfall. Chile fann det 89% effektivt mot svåra symtom.

I Thailand fanns det nästan 91% effektiva för att förebygga infektioner i en Phuket-studie och cirka 83% effektiva i Chiang Rai. Han medger att studierna gjordes när Alpha-varianten svepte Thailand, men han tror att Sinovac kommer att vara minst lika effektiv på andra varianter, inklusive Delta-varianten.

Medan Sinovac inte verkar vara lika effektivt för att förhindra spridningen av Delta-stammen av Covid-19 som advokaterna hävdar, verkar det vara ett kraftfullt försvar mot död och sjukhusvistelse, vilket fortfarande kan vara ett viktigt hjälpmedel i överfulla sjukhus och behålla skadorna som orsakats av Covid-19-utbrotten minimeras. Men räcker det, eller kastar regeringen bara bort massa pengar – enligt uppgift 6,1 miljarder baht för de 10,9 miljoner fler vaccinerna – Bra eller dåligt?

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit