Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Politiska läget i Thailand, Vi har den senaste Opinionsundersökning! - Thai Puls Politiska läget i Thailand, Vi har den senaste Opinionsundersökning! - Thai Puls
onsdag, maj 29, 2024

HemThailand NyheterPolitikPolitiska läget i Thailand, Vi har den senaste Opinionsundersökning!

Politiska läget i Thailand, Vi har den senaste Opinionsundersökning!

- ANNONS -

Allmänna val förväntas hållas i Thailand senast 2023, efter att Prayut Chan-o-cha har avslutat sin andra period som premiärminister. Enligt dom regler som finns så får man inte sitta mer är 2 gånger, med andra ord borde Prayut försvinna men han anser sig vara så bra för landet, att han drivet detta upp till högsta domstol och vill kunna sitta en period till då som han säger “landet behöver min styrka”.

Oppositionsblocket som leds av Pheu Thai-partiet (Forna PM Thaksins Parti) lämnade förra månaden in misstroendevotum mot Gen Prayut och 10 ministrar för att ha misslyckats med att lösa ekonomiska problem, förhindra korruption och missköta covid-19-pandemikrisen.

Frågorna liknar dem som Gen Prayut anklagades för i en misstroendeförklaring 2021. Men det är osäkert om han kommer att vinna förtroendeomröstningen eftersom han är i en mer sårbar position på grund av friktion inom det styrande Palang Pracharath-partiet (Prayuts Parti) och den post-pandemiska ekonomiska återhämtningen som hindras av Rysslands invasion av Ukraina.

Om Gen Prayut förlorar kommer han att avgå och en ny premiärminister kommer att väljas fram till valet, bland ledamöter av representanthuset, med namnen på möjliga kandidater inklusive vice premiärminister Anutin Charnvirakul, som leder koalitionspartnern Bhumjaithai Party. I den tidigare misstroendeförklaringen mot sex ministrar i september 2021, som röstades ner av den styrande koalitionen, fick Gen Prayut det högsta antalet misstroenderöster i konflikten inom partiet, så det ser absolut inte bra ut för honom.

Om Han vinner Misstroendeomröstningen förväntas Pheu Thai lämna in en framställning till författningsdomstolen för att avgöra frågan om Gen Prayuts uppenbara försök att säkra en kontroversiell tredje mandatperiod. Den största oppositionen, som består av anhängare till den avsatta premiärministern Thaksin Shinawatra, rustar upp ansträngningarna för att visa för väljarna att regeringen bör ändras.

Paethongtarn Shinawatra, Thaksins yngsta dotter på 35 år

Tittar man nu på dom senaste Opinionsundersökning från NIDA som bruka vara rätt bra värdemätare hur det ser ut, så är Pheu Thai på stark frammarsch med Paethongtarn Shinawatra, Thaksins yngsta dotter på 35 år som ledare. Född i USA som nu satsar på att gå i sin fars fotspår och partiet har ökat från 25,89% till 36,36% sedan hon valdes in som ledare. Prayut har tappar från valet 23,34% till idag 7%.

NIDA Opinionsundersökning
Den röda är Phue Thai, Thaksin parti och den mörkblå med näst sämst resultat är Prayut Parti.

Juli månad kan bli den månad vi kommer få se en stor förändring inom Politiken i Thailand och Valet 2023 kommer verkligen bli intressant, Kommer Thaiksin få tillbaka makten genom sin Dotter, för nog var allt bättre under hans tid, eller?

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

1 KOMMENTAR

  1. NEJ, jag kommer inte alls ihåg att det skulle vara bättre på något enda sätt faktiskt… Jag kommer ihåg att Thailand var så nära ett inbördeskrig som man kan komma, tack vare de röda (Thaksin) och de gula…. Korruptionen var 100 gånger värre.

    Vad jag sett sedan 2014 är att Thailand verkar vara på frammarscj rejält, man bygger överallt vägar, fastigheter.. Folk spenderar mycket mer pengar i samhället.

    Så snacket om att det skulle vara bättre innan 2014, är för mig rent skitprat…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit