fredag, december 8, 2023

HemThailand NyheterBangkokHua Lamphong-järnvägsstationen i Bangkok omvandlas till en turistdestination

Hua Lamphong-järnvägsstationen i Bangkok omvandlas till en turistdestination

- ANNONS -

Statens järnväg i Thailand (SRT) har avslöjat en ambitiös plan för att revitalisera den ikoniska Hua Lamphong-järnvägsstationen i Bangkok och omvandla den till en anmärkningsvärd turistattraktion. Som en del av detta projekt kommer stationen att ha en permanent utställning som visar sju sällsynta lokomotiv och fascinerar besökare med Thailands rika järnvägshistoria.
Tidigare i år flyttade SRT de flesta av sina tågrutter från den 107 år gamla Hua Lamphong-stationen till den moderna Krung Thep Aphiwat Central Terminal Station, tidigare känd som Bang Sue Grand Station. För närvarande bedrivs endast 62 stads- och turisttågrutter från Hua Lamphong och betjänar destinationer som öst, norr, nordost och söder, samt flera turistrutter. Med den minskade användningen strävar SRT efter att ge nytt liv åt Hua Lamphong genom att etablera den som en framstående turistattraktion i Bangkok, bevara dess historiska betydelse och erbjuda en plattform för yngre generationer att utforska Thailands järnvägshistoria.

Ekarat Sriarayanphong, direktören för SRT:s Public Relations Centre, meddelade på fredagen att de nyligen genomförda aktiviteterna på Hua Lamphong, inklusive den mycket hyllade utställningen “Hua Lamphong in Your Eyes” och den fängslande ljus- och ljudshowen “Unfolding Bangkok”, hade fått ett varmt välkomnande av både thailändska och utländska turister. Under dessa evenemang har järnvägsstationen dagligen haft över 30 000 besökare. Uppmuntrad av denna positiva respons avslöjade Ekarat att SRT planerar att förstärka stationens attraktionskraft genom att permanent visa sju sällsynta lokomotiv på plattform nummer 4. Dessutom kommer en utställning att kurateras för att belysa Thailands järnvägssystems rika historia och visa värdefull utrustning som användes för att driva tågen i förgångna tider.

De sju lokomotiv som planeras för permanent visning på Hua Lamphong är av stor historisk betydelse:

  1. Ånglok av A-klass, nummer 54, i drift från 1911 till 1965.
  2. Ånglok av A-klass, nummer 61, i drift från 1910 till 1965.
  3. Ånglok av E-klass, nummer 165, i drift från 1913 till 1967.
  4. Ånglok, nummer 278, i drift från 1928 till 1963.
  5. Ånglok, nummer 336, i drift från 1926 till 1966.
  6. Elektrodiesellok, nummer 518 (D

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit