Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/libs/class-socialwebsuite-log.php on line 92

Deprecated: Optional parameter $filename declared before required parameter $filepath is implicitly treated as a required parameter in /home/thaipuls/public_html/wp-content/plugins/social-web-suite/includes/class-socialwebsuite.php on line 2068
Då kan du få ditt coronapass – och så gör du - Thai Puls Då kan du få ditt coronapass – och så gör du - Thai Puls
fredag, juni 14, 2024

HemThailand NyheterSverigeDå kan du få ditt coronapass – och så gör du

Då kan du få ditt coronapass – och så gör du

- ANNONS -

Planen är att de digitala passen ska vara beställningsklara den 1 juli men då bara innehålla information om du fått vaccin eller inte. Först senare i sommar kommer de även att visa om du testat negativt eller nyligen tillfrisknat från corona.

– Uppgifter om vaccinationer kommer från Nationella vaccinationsregistret. De andra uppgifterna finns inte samlade i ett register och är därför mer komplicerade att ta fram. Vi arbetar med det just nu och hoppas få det färdigt i augusti, säger Linda Zobal på E-hälsomyndighetens presstjänst.

Krav på e-legitimation

Redan omkring en vecka efter att du fått din första vaccindos kommer du att kunna beställa ditt vaccinpass på e-tjänsten covidbevis.

– Bevisen visar hur många vaccindoser du fått. Hur många doser som krävs för att bli insläppt är upp till varje land att bestämma, säger Zobal.

För att logga in krävs en e-legitimation och beviset skickas sedan till din digitala brevlåda. För den som saknar en digital brevlåda går det att spara ner beviset och skriva ut det på egen hand.

– Vi arbetar med att det ska gå att få ett covidbevis även för den som saknar e-legitimation. Ambitionen är att kunna ha en lösning på plats så snart som möjligt i samband med lanseringen 1 juli, säger Linda Zobal.

Så gör du för att få ditt coronapass

  • Den 1 juli öppnar E-hälsomyndigheten, som är ansvariga för att utfärda vaccinpassen, e-tjänsten Covidbevis.
  • Det är regionernas ansvar att se till att alla genomförda vaccinationer rapporteras in till e-tjänsten.
  • Omkring en vecka efter att du fått ditt vaccin kan du beställa ditt vaccinpass genom att logga in på e-tjänsten. Redan när du fått din första spruta kan du få ditt bevis. Beviset skickas sedan automatiskt till din digitala brevlåda.
  • Coronapassen kommer så småningom att innehålla information om hur många doser vaccin du fått, om du har testat negativt eller nyligen tillfrisknat från covid-19. Men till en början kommer de svenska bevisen bara att innehålla vaccininformationen.
  • Vaccinpassen kommer att vara gratis att beställa.
Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit