onsdag, juli 24, 2024

HemThailand NyheterBryggeriförbundet uppmanar regeringen att tillåta alkoholförsäljning.

Bryggeriförbundet uppmanar regeringen att tillåta alkoholförsäljning.

- ANNONS -

Thai Brewers Association igår, 31 maj, har lämnat in ett framställningsbrev till Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) och Bangkok Metropolitan Administration (BMA) för att begära att återkalla förbudet mot alkoholförsäljning i restauranger och barer som relevanta företag har drabbats hårt av förordningen och har inte fått någon hjälp eller ekonomisk stöd.

"Thai Brewers Association förstår verkligen folkhälsovårdens goodwill och syfte att alkoholförsäljningsförbudet genomförs för att kontrollera spridningen av Covid-19", läs uttalandet. "Föreningen är dock djupt oroad över överlevnaden för entreprenörer och anställda som är involverade i den allvarligt drabbade verksamheter  inom alkoholförsäljning, direkt och indirekt eftersom Bangkok har genomfört åtgärden i mer än 45 dagar."
 ”Men det verkar som att antalet Covid-19-infektioner inte har minskat. Nya kluster har hittats från marknader, byggläger, fabriker och andra platser som inte är relaterade till försäljning av alkoholhaltiga drycker. Det rapporteras att huvudklusterna i början av 2020 och början av 2021 inte orsakades av alkohol, inte ens Thonglor-klustret. De slutliga undersökningarna har redan visat att klusterns ursprung beror på den olagliga verksamheter, tillade uttalandet.
 För närvarande finns det minst 300 små företagare som driver hantverksrelaterade företag i Bangkok och dess närhet. Eftersom Covid-19-utbrotten rapporterades tillåts många anläggningar inte att sälja sina alkoholhaltiga drycker på restauranger och barer, vilket resulterar i minst 5 000 drabbade personer och en värdeförlust på minst 150 miljoner baht per månad. Detta räknas inte tiotusentals restauranger, barer och andra platser som antingen tvingas stängas eller inte kan sälja alkohol och enligt bryggeriförbundet har de fått lite eller inget ekonomiskt stöd eller stöd från regeringen.

Mr Jim
Author: Mr Jim

- ANNONS -

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest Populära Nyheter

- ANNONS -

Airpaz / CPS

Senaste Kommentarerna

Åsa Kalmerén on NY ÄNDRING TEST & GO
Ulf Edström on Julbuffé Hos Akvavit